Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oblečení na kolo

Od: heidi odpovědí: 10 změna:

Ahoj, máte nějakou oblíbenou značku, od které nakupujete oblečení na kolo? Chci příteli nakoupit výbavu na příští sezónu, tak bych ráda koupila něco kvalitního.. nebo myslíte, že to je jedno co vyberu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

2x

Funkční oblečení nakupujem převážně v Decathlonu. Je to kvalitní, celkem za dobrý peníz a velkej výběr. I když jsem dost prostorově výraznej, vždycky si vyberu co mi padne. Některý věci kupujem i v Lidlu.

mowla*
hodnocení

0x

Značka není až tak podstatná (na trhu je několik značek se slušně kvalitními produkty), jako vlastnosti toho oblečení - pokud k takovému nákupu přistupuješ stylem "to je jedno co vyberu", běž nakupovat s přítelem - člověk,který funkční odění nakupuje podle barevného ladění, velmi často koupí drahý drek...

;)

doplněno 26.11.12 20:28:

Záleží na tom, co chceš příteli koupit... První vrstva (na těle) odsává pot a transportuje ho do druhé vrstvy, jinou funkci nemá. Druhá vrstva opět transportuje pot od těla, ale současně ještě hřeje. Třetí vrstva chrání před větrem (případně i deštěm) a přitom odvětrává pot. Zhruba podle tohoto schematu kupuj - u každé značky se konkrétní materiál jmenuje jinak - vždycky jde ale o ´umělotinu´...

Pak existuje merino, přírodní vlna, která slučuje vlastnosti první a druhé vrstvy (odvádí pot, hřeje i mokrá), ale i na ni musí přijít druhá vrstva (jinak nemá pot kam odvést) - nehodí se tedy až tak moc do horka, do chladu je ale nejlepší...

heidi
hodnocení

Takže by to mělo být z nějaký konkrétního materiálu? Jak jsou takový ty membránový, hydrotech a podobný vlastnosti? A který by to teda mělo mít? :(

martinjelinek*
hodnocení

0x

Jaká by to měla být výbava? Kompletně všechno a třeba i doplňky jako helma atd? Nebo jen oblečení? Specifikujte :)

heidi
hodnocení

No ráda bych koupila kraťase - nevím jestli jsou lepší ty s těma šrákama nebo bez nich?, pak dres, případně nějakou lehkou bundu, když by pršelo. Helmu si bude muset vyzkoušet, to bych asi netipla mu koupit, to asi musí fakt sednout na konkrétní hlavu.. ale max třeba ještě rukavice, nebo nějaký ty návleky jak bývají, když je krátký rukáv, tak ty rukávky k tomu nebo tak...

stirecek*
hodnocení

0x
Letos jsem kupoval ve sportisimu, někdy mají akce, ale teď tam nic nakoupíte, jen zimní věci. Doporučuji ať si manžel vyzkouší sám, já tam byl dvě hodiny, vyzkoušel jsem dva regály než mi něco padlo.
doplněno 26.11.12 18:15: Mám arcore, po 150km ve třiceti stupních stále suché.
heidi
hodnocení

Jakože to je až tak individuální? A já bych zrovna řekla, že tady ty "elastický" věci musí sednout všechny všem :/

stirecek*

Kupoval jsem si triko a buď mi bylo velké, volné na těle, anebo moc těsné a to taky není příjemné, než jsem našel tu svou velikost. Je to arcore, s kapsama vzadu, červené plus nějaké reflexní body a mám ho klidně zapnuté až ke krku i v horku. Dobře odvádí pot a není mokré ani po šesti hodinách intenzivního šlapáni. Největší taková sranda byla vybrat kratase s tou vložkou uvnitř, manželka to vzdala, tak jsem zkoušel všechno co měli asi skoro fakt dvě hodiny. Ono to má silikonové pasky na nohavicích a když to škrtí, je to špatně, pak špatně proudí krev. A ta vložka , tu má každý výrobce trochu jinou...

laura7*
hodnocení

0x

Já kupuju od rogelli, zatím jsem s nimi neměla problém :) přivedla mě na ně kamarádka, měla hrozně pěkné funkční tričko, tak jsem zjišťovala odkud je, a už tam nakupuju taky...

pomn3nka*

taky se přidávám k rogelli. Podle mě oni mají jedny z nejlepších věcí na kolo, mají tam toho spoustu. Já i přítel máme od nich dres na kolo a přítel má i "elasťáky" jak já říkám :D a jsme spokojeni. Letos se chystám, že mu koupím nějaké termo triko, nedávno se mu jedno rozpadlo.. taky už je měl sto let ..takže se tam taky budu muset mrknout :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]