Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká velikost?

Od: kokojacek odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,mám horské kolo velikost rámu S a kola 29"do jaké výšky postavy může kolo být? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

bože můj. Otázka jaké kolo si pořídít přece není na výšku postavy, ale na délku stehenní kosti. Noha má být při došlápnutí skoro, ale ne úplně natažená.

ar
hodnocení

0x

kokojacek , buďte v klidu na netu se můžete dočíst spoustu hovadin. Jestli máte normmální "konfekční" postavu, tak vybírat velikost rámu dle výšky, je pro rekreační účely naprosto normální. Velikost S je 15,5"-16,5" to se liší podle výrobce. Velikost S je zhruba pro postavy od 155 do 165 cm. Máteli atypicky dlouhé nebo krátké nohy vůči tělu tak kupujte podle délky nohy, ale celé nohy včetně holení i lítkové kosti, prostě od země do rozkroku. Jen málo cyklistů šlape kolenama a měří si kost stehení. Tam by bylo lépe použít HANDBIKE ;).

Délka nohy na velikost S by měla být 70-75cm. Daleko nejdůležitější je si na kolo sednout a otestovat. Důležitá je také délka rámu a ta se od výrobce k výrobci liší a to při stejné velikosti rámu klidně i o 6cm. Taky je důležité vědět jestli preferujete spíše sportovní nebo rekreační jízdu. Na sport je lepší volit při výšce 165cm velikost S na rekre. vel. M. Stačí takto popsat?

horak*
hodnocení

0x

Také jsem nikdy neměřil délku stehenní kosti apod., a to i při přesedlání z 26" na 29" MTB. Svezl jsem se prostě na M a S se sedlem sníženým na tu polonataženou nohu, počítal s možností posuvu sedla +-3 cm dozadu/dopředu a v krajním případě s výměnou představce. Spíše bych se soustředil u MTB na styl jízdy a "pohodlný" předklon bez manipulace s představcem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]