Nejste přihlášen/a.
doufám, že se zde najde někdo kdo trochu problému bude rozumět. Používám aplikaci kalorické tabulky (www.kaloricketabulky.cz) po zadání váhy, věku, výšky se mi vypočítá můj Bazální metabolismus tj to co tělo vydá i kdyby nic nedělalo. Nově jsem koupil chytrou váhu, která měří tuk, vodu, svaly a kosti. Zobrazuje také minimální příjem kcal pro udržení váhy. To je podle mne tedy Bazální metabolismus. Jenže mě zajímá zda více věřit váze nebo aplikaci. Aplikace říká 2100 kcal a váha 2700 kcal.
Osobně si myslím, že váha o mě ví více (zná poměry tuků, svalů apod mého těla) než aplikace která zná jen váhu výšku a věk.
Rád bych ale slyšel jiný názor, čemu věřit. Díky.
0x
Tak se stravuj jeden měsíc podle údajů z aplikace a když bude tvoje hmotnost klesat, tak máš malý příjem energie. To je hodně zjednodušené, ale jenom tak zjistíš "kdo má pravdu".
Správnou hodnotu ti neřekne ani váha ani aplikace v mobilu.
Když si zajdeš do nějaké poradny přes výživu, tak ti mužou říct, jaké testy s tebou potřebují udělat a z toho přibližně určí další parametry.
Věř svému pocitu - pokud jsi zdravý. Pokud máš nějaké zdravotní poříže, tak ti lékař určitě řekl, co bys měl změnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.