Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lyže - odstranění vosku

Od: jujou odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chci se zeptat jestli někdo nevíte jak odstranit vosk z lyží? Bez toho abych musel kupovat odstraňovač vosku a další přípravky... něcím co mám doma šlo by to?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ehelada*
hodnocení

1x

Zkoušel jsem technický benzin a v poho. cau

kiaransalee*
hodnocení

0x

dřív se to dělalo "žehličkou"taková plechová kostička na pevný líh. Dnes je stačí odnést třeba do půjčovny lyží, nebo do nějaké malé prodejny se zaměřením na sport a nechat si udělat rovnou "generálku".

Nějaké povídání je tady:

svetoutdooru.cz/...

luciferkaa*
hodnocení

0x

suhlasim, je lepsie si to nechat spravit odborne v servise, nie je to drahe a este vam ich aj naostria a zacelia drobne ranky, takze ich budete mat ako nove ;)

repak*
hodnocení

0x

Z běžek nebo sjezdovek? U sjezdovek není od věci je opravdu svěřit servisu: sbrousí skluznici, naostří hrany, opraví větší rány a napustí skluznici znovu parafinem.

Doma: stáhnout mechanicky stěrkou, pokud důkladně tak odstraňovačem (měl by to být perchloretylen). Pak ale hned znovu napustit základním parafinem.

kiaransalee*
hodnocení

0x

ještě mě napadlo, že šikovná věc je obyčejný piják, ten co bývá v sešitech a na nejmíň puštěná žehlička. takhle to funguje, když se vám povede vylít vosk na koberec, nebo na sedačku.

možná by to fungovalo i na lyže, ale přes nějakou savou látku (bavlněná plena?). jinak by vosk měl rozpouštět myslím že čpavek.

martina30*
hodnocení

0x

Pokud jsou to běžky stačí ředidlo a hadřík a čistej vzduch...

doplněno 30.01.10 08:26:

15 let závodění na lyžích a čištění tak to lyží a dost drahejch...

repak*

Proboha ředidlo ne! To bere i tu skluznici!

doplněno 29.01.10 23:33:

Už jste někdy viděla prodávat nějaké sředidlo syntetických barev v plastové lahvi?

jarbak

No právě, ředidlem ... Ale jakým? 6006? Roky jsem to dělal benzinem, ale nedávno jsem si pučil od kamoša odstraňovač ve spreji a jde to mnohem lépe. Čuchnu k tomu a je to jasný: základ je ředidlo. Ale jaký? Nebo je to snad jedno?

hodnocení

0x

Jestli máte na skluznici Klister, tak se bez nějakého přípravku obejdete těžko. Je to jak namazané medem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]