Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Používá se dnes helma na snowboard?

Od: zumni odpovědí: 10 změna:

zdravím, jak moc se dnes používá helma nasnowboard (a lyže také)? Myslím tím běžné zájezdy se třídou, rodinou s kamarády? Na takové běžné ježdění na normálních sjezdovkách Je to v dnešní době nutnost / samozřejmost / dobrý zvyk / věc pro bohaté / věc pro náročné / věc pro opatrné / pro paranoiky?

Myslím opravdu takové běžné lyžování na den, ne žádné závody nebo extrémní freeridy. I když vím že pád / úraz / nehoda se může stát v obou případech

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martindas
hodnocení

0x
Ja ti doporucuji usetrit dva tisice za helmu, jak vidim, tak hlavu mas na krku zbytecne.

hahanaj*
hodnocení

0x

Jistěže se používá ... z hlediska bezpečnosti i pro běžného člověka.

hodnocení

0x

To já si tak v klidu lyžoval na obyčejné sjezdovce, nedělal jsem obloučky přes celou sjezdovku, zkrátka jsem si v klidu jel ve své stopě. Najednou mě sejmul nějaký blázen, co jel jako magor, teda nevím jak rychle, ale byl ato slušná rána.

Udělal jsem pár přemetů a helmu jsem neměl. Můžu mluvit o štěstí, že mě cokoliv netrefilo do hlavy, moje lyže, jeho lyže, hůlky nebo jenom tvrdá zem. Helma se opravdu vyplatí a letos po této zkušenosti si jí už beru. :)

Trefil mě zřejmě tak dobře, že se mi nestalo vůbec nic, i když to nebylo vůbec příjemný, oklepal jsem se a s mírnou bolestí v noze jel dál.

Kdo používá mozek používá i helmu. Kdo mozek nemá , tomu helma nepomůže. Navíc na školních akcích bývá většinou helma i povinná.

hodnocení

0x
Doporucuji helmu pouzivat. Lidi jezdi jak dementi , o vikendech jsou sjezdovky plne. Nocni lyzovani , kdy tam je banda pod vlivem alkoholu ... Neni to jen tak. To , ze ty jsi opatrny je pekne. Ale ti ostatni ne a , kdyz je srazi 130kg borec tak to muze byt i spatne.

mot
hodnocení

0x
jednoznacne je to vec pro bohate. obycejny clovek si takovou helmu nemuze dovolit. ale to ty zlodeje politiky nezajimaji! a co tepre duchodci, ti se helmu nemuzou dovolit uz vubec! nebo jste snad videli duchodce na snowboardu s helmou? tak vidite...

"...obycejny clovek si takovou helmu nemuze dovolit."
Tak to je skvělý argument! Hlavně, že drahé lyže a ostatní vybavení si dovolit může. Na drahé prkno a na nelevnou permanentku máte, ale pár korun na kus plastu na hlavu už ne? Nechal bych Vás po případném úrazu zaplatit léčebné výlohy (ty skutečné, bez pojištění). Za tu cenu byste mohl nakoupit vagon takových přileb.

Na motorce taky nemusím mít přilbu, když na ní nemám? Po skalách polezu bez zajišťovacího lana (je drahé)? Nebo třeba při svařovní obloukem nemusím mít kuklu? Myslím, že pokud nemám na ochranné pomůcky, měl bych si onu nebezpečnou činnost odpustit.

*sok* Co má cena přilby společného s polityky? To jako by měli dotovat výrobu z vlastní kapsy, nebo z daní?

zakus*
hodnocení

0x

Přilba je nutnost. Ideální stav je i páteřák. Oboje lze za pakatel zapůjčit.

jasper*
hodnocení

0x

Nevím jestli je to povinost, ale jako povinnost bych to hlavně u dětí dala, protože úrazy na lyžích můžou mít šílené následky a jak už je napsáno, dají se zapůjčit, tudíž je není třeba kupovat a raději bych si jí půjčila zbytečně, než pak litovat. Nemusí se zranit dítě samo, ale může do něj nějaký šílenec narazit a je to v dupě.

sjezdar
hodnocení

0x

Je to tvoje hlava, je jen na tobě jestli si jí chceš chránit. Já kokos vozim - riziko srážky s oslem je dnes na sjezdovkách dost velké. Cinknout hlavou s kokosem = sranda. Cinknout hlavou bez kokosu =průser (otřes mozku, fraktura lebky). Dnes většina lidí jezdí s přilbou. Bohatě stačí i z Lidlu za pětikilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]