Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou pro začátečníka lepší lyže nebo prkno?

Od: janaakesi odpovědí: 16 změna:

Dobrý den příští rok máme možnost jet na lyžák a já bych chtěla ale nikdy jsem na lyžích nebo snowboardu nestála. Moje otázka zní na čem je lehčí se naučit. v té době mi bude 12-13 let (nevím jestli se pojede v lednu nebo únoru a jelikož mám v únoru narozeniny tak nevím)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

jestli umíš aspoň trochu stát na bruslích, pak jednoznačně lyže.

Jestli neumíš ani bruslit, pak budeš dělat lavóry někde na kraji sjezdovky a skoro bych řekl, že je úplně jedno jestli na lyžích či na prkně.

janaakesi
hodnocení

No trochu umím na kolečkových

bezec
hodnocení

1x

Na lyžák jsou vhodnější lyže - je to zaměřené na sjezdovky a běžky. Jestli ten váš bude učit i prkno by sis musela zjistit předem.

Co si koupit domu - nejlíp vyzkoušet oboje a co se ti bude líbit víc u toho zůstat. Co je těžší - jak pro koho. Dobře jezdit není lehké ani na prkně ani na lyžích...

klus
hodnocení

1x

Jednoznačně lyže. Na prkně máš uvázané obě nohy a ovládáš prkno tělem. Přirozenější je pohyb na lyžích, což ti připomíná chůzi. Představ si, že máš na nohou brusle a nyní si svaž obě nohy dohromady = tak budeš na prkně. Na prkně pro zábavu se můžeš naučit kdykoliv potom..

A neříká se náhodou, že na prkně se mnohem lépe naučí člověk, který není zvyklý na lyže?

Kdo neni nemehlo se nauci na vsem stejne.

Takže není pravda, že lyžaři na snowboardu dělá problém spjatost obou nohou na jednom prkně víc než nelyžaři?

mila159*
hodnocení

0x
Ahoj, já byla na lyžáku minulý rok a tam nás na snowboardu vůbec neučili. Ale začala jsem se na něm učit a podle mě jsou lehčí lyže. Máš dvě těžiště. Přece jenom, když chodíš, tak taky chodíš každou nohou zvlášť a ne spojeně. No uvidíš sama, ale já osobně bych volila stoprocentně lyže

hodnocení

0x
Je modernejsi snowboard. Proto bych neresil a bral prkno.
herkules
Rozhodně bych neřekl, že je snowboard modernější? Podle čeho to posuzujete? Z logiky věci by mi vyšly modernější lyže, protože lyžařů je podstatně více.
Já bych volil lyže. Na snowboard mi vadí, že pořádně nevidíte za sebe, musíte si neustále odepínat vázání a osobně si jízdu na lyžích užiju více.
To , ze byste nerekl , ze neni modernejsi neznamena , ze fakt neni modernejsi. Staci se podivat na mladsi lidi , historii snowboardu v CR a nove ruzne parky se skokama urcene pro snowboard.
tondac*

Moji náctiletí potomci konstatovali, že snowboard a facebook je pro starý - rozuměj 19-39. My ostatní 40-100+ jsme černý uhlí.

Náctileté kolem mě berou freestylové lyže, na kterých řádí ve skate parcích (nebo jak se to jmenuje :))

Aha tak uz to chapu, jsem uz tez stary. :(

mp*
hodnocení

0x

Taky souhlasím, že naučit se na Snowboardu je podstatně těžší, než na lyžich. Samozřejmě při srovnatelných podmínkách. Pohyb na lyžích je v podstatě přirozený pohyb. Pohyb na snowboardu je velice nepřirozený (ale taky docela hezký). Mě se líbí pestrost, takže snowborďáci mě jen příjemně zpestřují můj pobyt na svahu. Ale je to určitě těžší, se to naučit. Proto to taky sám neumím.

tondac*
hodnocení

0x

Ti, co se naučili nejdřív na lyžích říkají, že jsou lehčí lyže. Ti, co se naučili nejdřív na snowboardu říkají, že je lehčí snowboard. :) Jeslti umíte na skejtu, tak budete mít na snowboardu náskok. Bruslařům asi půjdou líp lyže.

Záleží na instruktorovi , zjistěte reference z vyšších tříd, když budete mít lepšího snowborďáka, tak bych bral prkno; pokud lepšího lyžaře, tak bych šel do lyží. Rozšířenější jsou pořád lyže a zmrzlý kopec se líp sklouže po haně lyží než na prkně.

Ale je to jen pohled lyžaře, kterého prkno moc nechytlo.

jasper*
hodnocení

0x

Pro začátečníka máš lepší lyže, zkus se přes léto natrénovat na kolečkových bruslích, ať máš dobrou rovnováhu. A teď v zimě můžeš ještě na ledních bruslích. Narozeniny máš sice v únoru, ale když promluvíš s rodiči, že by jsi chtěla na lyžák lyže, tak se o ten měsíc s nima určitě půjde domluvit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]