Nejste přihlášen/a.
Instruktora domluvíte na určitý termín, s ím problém nebývá pokud se objednáte alespoň 2 dny předem. A svah? Ten co máte nejblíže domovu a pokud je to" modrá" tak to bude v pohodě. Instruktor vás naučí co dělat, aby se vám to nerozjelo. I děti z mateřské školky takto začínají pod dozorem instruktora. Nevzdávejte to. Má sestra začala lyžožovat v padesáti a dodnes nám vyčítá, že jsme jí nedonutili dříve.
Od přítelkyně /samouka) si radit nenechte. To musí být talent, který se naučí sám. Ale na způsobu jízdy to pořád bude znát. Instruktor je potřeba.
To převýšení 100 m na 400 m sjezdovky je fakt velké. Napiš konkrétně kolem jakého místa máme hledat vhodnou sjezdovku pro tebe. Beskydy jsou široký pojem a nepojedeš zbytečně xxx km se učit jezdit, navíc je to ztráta času.
Našla jsem tohle ceskehory.cz/...
Sice to neznám, ale zaujala mi tam 300m cvičná loučka s převýšením 40 m. Ale mám pocit, že se budete muset z kopce odrážet, že je to placatý.
Nejlepší je instruktor + mírný kopec (dětský areál). Hlavně hned vidí chyby a opraví tě, výuku bere od základních věcí po složitější. Učit se sám je často cesta jak si zafixovat chyby které se pak těžko odstraňují...
Obecně nejdřív obraty a chůze na lyžích na rovině, pak plužení - zatáčení a brzdění, pak lyže rovnoběžně, nácvik dlouhého oblouku a brždění, pak kratší oblouk a prudší kopec.
Pokud se chceš učit sám - velmi mírný kopec s dojezdem na rovinu = minivlek pro děti, klidně kopeček za barákem kde budeš chodit do kopce (bokem, stromečkem), dají se nastudovat videa pro výuku. Zásadní a častá chyba je záklon.
Právě proto se říká "co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš". No ale "neházejte flintu do žita", nikdy není pozdě a ve třiceti je ještě člověk mladý, tak proč byste to nezvládl. Jako díte jsem se nejdříve učila chodit na lyžích po zahradě a otočky, pak hodně mírné kopečky někde u lesa, kde nikdo nejezdil.
Určitě doporučuji instruktora lyžování. Já jsem se učila lyžovat jako dítě (sic) - rodiče mi zaplatili školu lyžování na jeden celý den a po tom jednom dni už jsem jezdila sama bez větších obtíží... Předpokládám, že i u vás těch lekcí s instruktorem nebude potřeba až tak moc, že by vám to kolidovalo se zaměstnáním. Vezměte si týden dovolenou, jděte na lyže a po týdnu už to nějakým způsobem určitě půjde a časem se budete zdokonalovat.
P.S.: obdivuji vaši vůli jít s přítelkyní lyžovat a naučit se to, i když jste nelyžař a i když vám to hned nejde. Třeba můj přítel je také nelyžař, ale na sjezdovku bych ho nedostala ani kdybych se rozkrájela - ten by se kvůli mě určitě lyžovat neučil (a kdyby měl kolidující zaměstnání nebo by s tím byl spojen nějaký problém, tak už tím tuplem ne)...
Bohuzel o tydnu dovolene si muzu nechat jen zdat. Ted si nemuzu vzit ani den ale pokud mi vypadne nejaky den a bude volno tak to hned pujdu vyrazit nekam zkusit. Jen co se mi da trochu dohromady telo po tech padech z minula jsem docela potluceny a mam par prevracenych prstu
Ale nevzdam to a verim ze to zvladnu... pripadam si trochu jak ten chlapik z filmu orel eddie )
Jeste to chci jednou zkusit nekde sam na nejake snadne sjezdovce a pokud to nejpude tak mi asi nezbude nic jineho nez ten instruktor.
Dival jsem se na ceny a hodina vyjde na cca 450 a vic coz se mi zda dost. Takze potom jen doufat ze jsem dobry zak a ucitele nebudu potrebovat dlouho...
Začni na rovině - chůze a obraty, pak lezení na kopeček bokem, stromečkem, obraty ve svahu. Na to vlek nepotřebuješ... Tím si ten kopeček ušlapeš, pak tam můžeš zkoušet pluh, zatáčení v pluhu atd.
To chození po rovince a šlapání na kopeček ti dá mnohem víc než se zdá - jde o to zvyknout si na lyže, jak se chová když došlápneš = jak položíš lyži atd. - získává se tím cit pro sníh a pro skluz. Není to šetření peněz za vleky.
Až pak na sjezdovku, nejlepší na učení je opravdu placka = nestyď se vlízt do dětskýho areálu.
Pokud si nastuduješ videa - jaké jsou chyby a co je správně, + jsi schopný vyhodnotit sebe, tak se bez instruktora obejdeš...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.