Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompatibilita běžeckých N50 s vázáním N75

Od: verves11* odpovědí: 7 změna:

Potřeboval bych poradit jesli, doma jsme našel staré boty na běžky, které mají uveden jako typ vázání N50 ( úzká špička). . Nikde jsem vázání typu N50 neviděl. Chci se zepat jesli tyto boty budou kompatibilní s vázáním N75, které je poněkud častější (široká špička)? Chci je poslat do světa,kdy někomu mohou ještě posloužit a nebo jsou mi nanic?

Kompatibilita běžeckých N50 s vázáním N75

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne, nejsou "kompatibilní".

N50 je spíše "závodní" vázání staršího typu a N75 bylo pro turistické účely.

Dnes jsou již obě tyto vázání překonané.

doplněno 09.01.17 11:34:

bezec: Pro chození..ok, to ano. Ale boty na lyže primárně slouží k jiným účelům. A účel k jakému jsou běžecké boty především určené již prostě N50 ani N75 nesplňují, respektive mají k "dokonalosti" hodně...ale vážně hodně daleko.

Nicméně částečně Vám rozumím.

bezec

Kompatibilní nejsou. Možná tak darovat na retro akci ;)

Na chození po asfaltu překonané nejsou - turistické přechody hor když je málo sněhu, kus po posypané silnici atd. SNS nebo NNN znamená na delší pochod přezouvat boty, "pastičky na myši" jsou i na delší chůzi v pohodě...

doplněno 09.01.17 11:50:

Mám staré boty N75 od Alpiny a jsou funkčně plně srovnatelné s moderními (ano, spíš vyjímka co potvrzuje pravidlo ;)... Problém je spíš ten, že s tím už nikdo nejezdí a ve stopě rám vázání zadrhává o kraje stopy ;) Mimo stopu na ledovou krustu jsou pastičky pořád nejlepší - krustu láme ten plechový rám před botou a ne špička boty. Moderní bota se o krustu rozdrbe během pár set km. (Ano na to jsou dnes back country lyže/ boty ;)

Na současné běžkování, kdy se z auta vyleze na upravené tratě, objede se kolečko a zase zaleze do auta není co řešit, tam jsou pastičky překonané o hodně.

frank*
hodnocení

0x

Zdravím, pokud byste měl tyto boty k prodeji,měl bych zájem(nevím ale bohužel číslo, potřebuji č.ca 42,43). Chtěl bych se zkusit párkrát proběhnout,mám tu na půdě ca 20 let staré lyže s tímto N50(teď jsem právě zjistil typ vázání).Díky za odpověď. S pozdravem Frank.

bezkar

Jestli si chceš zhnusit běžkování tak do toho ;) Tyhle boty jsou všechno jen ne dobré, a boty jsou u běžek jedna z nejdůležitějších věcí. Nevybírej boty aby pasovaly do vázání, ale kup pohodlný botky + vázání a namontuj to na ty starý lyže - lyže jsou naopak málo podstatná věc.

Pokud tě to nechytne, tak botky s vázáním předáš dál za stejnou cenu...

verves11*
hodnocení

Dobrý den,

tak boty už jsem prodal, kdy nakonec nebyl problém s tím aby to pasovalo i do N75.

bezkar

"Pasuje" bych řekl že spíš v reálu bude "jde strčit do vázání a zapnout"... Když to chce tak to má, to že sto to bude trošku viklat do strany nevadí :D

ilca*

p. Frank, můžu Vám pomoct, mám boty na běžky vel. 43 na typ vázání N 50, jestli máte zájem napište na e-mail ilkrizova@seznam.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]