Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěla bych začít chodit plavat minimálně dvakrát týdně. Problém je že mám objemné dredy (drdol srovnatelně velký s velikostí hlavy :D) a univerzální velikosti čepic nemám nejmenší šanci obléct.
Je pro mě nějaká šance sehnat obří silikonovou čepici? Ony totiž dredy příšerně dlouho schnou ![]()
Na mnoha bazénech už se čepice nenosí. Pokud ji mít musíte, tak neshánějte gumovou či silikonovou, ale větší elastickou závodní, která je z pružného textilu. Snad by se i dala ušít z nohavice starších elasťáků .Teď koukám, že chcete spíš igelitovou tašku, aby se vlasy nenamočily. To asi těžko. Tak plavejte jenom prsa bez ponoření hlavy. Já taky plavu v brýlích.
No nevím, čepici už nenosím drahně let, ale pokud si dobře pamatuju, tak žádná nechránila vlasy proti namočení, snad jen proti cákající vodě. Měly za úkol především bránit vypadávání vlasů. I pokud by nějaká vodotěná byla, obávám se, že drdol velikosti hlavy bude plný vzduchu, tedy k potopení nevhodný. Takže jedině styl "paní radová", který je z hlediska prospěšnosti zdraví dost kontroverzní, krční páteř dostává pěkně zabrat - i u lidí, jejichž krk nese jen jednu hlavu
.
@ria: To teda čumím. Oni se s tím fakt i potápí. A já mám problém plavat na Adama. Něco je furt mimo rytmus
.
Ampérku, tak málo pamatuješ. Za mého dávného mládí byly čepice na plavání z pěkně silného gumového materiálu. Možná to byly zbytky z výroby nafukovacích člunů ![]()
@sebod: No sice toho pamatuju míň, ale tyhle gumový svěráky na hlavu ještě jo, vypadal jsem jak růže na pouti. Nahoře růžovej "květák" a pod tím špejle. Ale vlasy sem pod tím suchý neměl i když mi to bylo malý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.