Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plavecká čepice a dredy

Od: xendrra odpovědí: 8 změna:

Zdravím,
chtěla bych začít chodit plavat minimálně dvakrát týdně. Problém je že mám objemné dredy (drdol srovnatelně velký s velikostí hlavy :D) a univerzální velikosti čepic nemám nejmenší šanci obléct.
Je pro mě nějaká šance sehnat obří silikonovou čepici? Ony totiž dredy příšerně dlouho schnou :(

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

2x

Nebojte, ony existují, jen je sehnat v ČR :) čepice

bezec
hodnocení

0x

Marge Simpson? :) Asi budeš mít dilema jestli plavání nebo dredy... Čepice se nejspíš bude špatně shánět, navíc nejspíš pod ní beztak zateče a sušila bys i s ní...

balzerka
hodnocení

0x

Na mnoha bazénech už se čepice nenosí. Pokud ji mít musíte, tak neshánějte gumovou či silikonovou, ale větší elastickou závodní, která je z pružného textilu. Snad by se i dala ušít z nohavice starších elasťáků .

balzerka
hodnocení

0x

Na mnoha bazénech už se čepice nenosí. Pokud ji mít musíte, tak neshánějte gumovou či silikonovou, ale větší elastickou závodní, která je z pružného textilu. Snad by se i dala ušít z nohavice starších elasťáků .Teď koukám, že chcete spíš igelitovou tašku, aby se vlasy nenamočily. To asi těžko. Tak plavejte jenom prsa bez ponoření hlavy. Já taky plavu v brýlích.

tomas11*
hodnocení

0x

No neuražte se ale ve vašem případě bych použil kondom.;)

hodnocení

0x

No nevím, čepici už nenosím drahně let, ale pokud si dobře pamatuju, tak žádná nechránila vlasy proti namočení, snad jen proti cákající vodě. Měly za úkol především bránit vypadávání vlasů. I pokud by nějaká vodotěná byla, obávám se, že drdol velikosti hlavy bude plný vzduchu, tedy k potopení nevhodný. Takže jedině styl "paní radová", který je z hlediska prospěšnosti zdraví dost kontroverzní, krční páteř dostává pěkně zabrat - i u lidí, jejichž krk nese jen jednu hlavu ;).

doplněno 03.01.17 23:43:

@ria: To teda čumím. Oni se s tím fakt i potápí. A já mám problém plavat na Adama. Něco je furt mimo rytmus :-D.

sebod*

Ampérku, tak málo pamatuješ. Za mého dávného mládí byly čepice na plavání z pěkně silného gumového materiálu. Možná to byly zbytky z výroby nafukovacích člunů *smich*

@sebod: No sice toho pamatuju míň, ale tyhle gumový svěráky na hlavu ještě jo, vypadal jsem jak růže na pouti. Nahoře růžovej "květák" a pod tím špejle. Ale vlasy sem pod tím suchý neměl i když mi to bylo malý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]