Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vibram nebo N-Durance?

Od: h4ever® odpovědí: 3 změna:

Snažím se na Heurece najít nějaké kvalitní boty značky New Balance s hodně pevnou podešví, hlavně v oblasti paty. Dlouho jsem nosil New balance protože mám s nimi výbornou zkušenost že vydrží dlouho a v obou případech jsem měl podešev Vibram a vydržela mi roky. U těch posledních bot navíc byl systém, která počítal s pronací či supinací, takže když člověk přenáší váhu na jednu stranu tak se ta podešev v tom určitém předem zvoleném místě ohne (přizpůsobí) a ta podrážka se pak nevybrousí tak brzo. Tyhle boty mi vydrželi tak 2,5 déle než ty první New Balance s Vibramem bez tohoto systému.

Teď se vás chci zeptat. Máte někdo zkušenosti a můžete porovnat co je odolnější? Jestli Vibram nebo N-Durance?

Tak na príklad u obuvy MT910GX2.

Snažím se najít boty s membránou GORE-TEX proti promoknutí a zároveň velmi odolnou podrážkou, i když chodím vesměs jen po městě (někdy pomalu jindy rychle), někdy po lese nebo po horách (pomalu) a neběhám protože nejsem běžec. Cenová představa (bez předvánočních slev) kolem 2400-3400 (za obě body :) ) .

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bezec
hodnocení

2x

Těžko hodnotit, oboje je kvalitní... Poznáš to jedině když vezmeš oboje a budeš je střídat po týdnu ;)

U Vibramu se mi většinou rozsype pěna mezi podrážkou a botou (ca po 5 letech - pohorky). N-durance jsem měl na běžeckých botách a odešel hadr na svršku, podrážka OK (naběháno asi 700 km, pak něco běžnýcho chození po městě - kolik to nevim)

hodnocení

Díky. Hadr na svršku, ale není součástí podešve nebo je? Mě odešla textílie z vnitřku obuvy z té strany nahoře vzadu kde končí pata. Pak ještě svršek u palce, i GORE-TEX se po 6 letech protrhá. Jak by ale textiílie mohla být součásti obuvy si neumím představit.

bezec

"Hadr" myslím celkově svršek boty ;) jj, podšívka kolem paty odchází nejdřív. GTX nejdřív odchází tak, že popraská v ohybu za prstama - v podstatě dlouhodobě vydrží jen na tvrdých pohorkách kde se podešev prakticky neohýbá.

Jestli Vibram nebo N-durance ti tu těžko někdo poradí = vem to co se ti líbí víc. Příp. dotaz přímo na výrobce bot (neptej se dovozce, to je jen překupník = doporučí to z čeho má větší zisk)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]