Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Aktivně cvičím a poslední dobou se mi zdá že mám přetížené vzpřimovače a trochu mě bolí záda... při tréninku je to horší při dřepech se snažím být co nejvíc zakloněnej abych nenamáhal tolik záda ale stejně mě dost bolí jako by vysílením. po dřepech sem jel výpady s jednoruč. a taky mě víc jak nohy boleli vzpřimovače i když sem se snažil být uplně vzpřímený a nepředklánět se :/
Pokud měl někdo podobné potíže budu rád za jakoukoliv radu rady typu dej pauzu mi vůbec nepište protože já si pauzu nikdy nedám :D
S tímhle bych byla hodně opatrná, záda máš jenom jedny a taková bolest není nic dobrého.
Nejsem si jistá jestli by to pomohlo, ale uvažovat jsi o takovém tom stroji na dřepy co bývá v posilovnách? Podle mě tam záda prostě opřeš čímž je šetříš a o to víc dáváš do noh. Případně alternativa kdy doma opřeš záda o gymnastický míč a efekt je podobný.
Jinak to co už radil někdo předemnou, makat na středu těla a nejen na svalech co jsou vidět. Bohužel je to obří trend mít vysekanou postavu, ale na zdraví (to opravdové) se nějak zapomíná. Soused byl taky mladej a blbej a odrovnal si záda cvičením. Nejhorší je že bude mít doživotní problémy proto, že v šestnácti přeceňoval svoje síly.
Naprosto rozumím tomu že posilováním teď žiješ a pauza podle tebe nepřipadá v úvahu, ale zkusila bych vynechat vyloženě problémové cviky, nebo je aspon nahradit nejakou min narocnou alternativou.
A na škodu určitě nebude nějaká masáž případně sauna a jiné relaxační počiny.
Myslím že máte na mysli legpress, ten cvičím vždy po dřepech ale není to nic závratného co by nahradilo dřep, proto se snažím přijít na problém proč to bolí atd. už se to zlepšilo poslední dřepy jsem jel bez pásku a technicky sem se snažil na 120% a bolest nebyla tak strašná. Možná ale příčinou bylo moje nové dosažení maximálek na mrtvý tah :D
Jinak o svoje zdraví se starám jak jen to jde a každou radu přivítám střed těla cvičím ale koukám že asi budu muset ještě přidat.
Saunu si určitě teď někdy dám Pokud máte zájem můžeme zajít společněa pokecat o tom
Běžte raději za sportovním lékařem. Nahrazovat to legpressem nebo multipressem a čekat, že se to samo zlepší je s prominutím totální kokosovina. Problém nemusí být přímo v zádech, ale mohou být přetíženy svaly, které se uchycují na spodní záda, ale jsou jinak například na nohou. To by měl ale posoudit až lékař.
Jinak vynechat základní cviky (dřep, mrtvý tah) a dlouhodobě je nahradit nějakou alternativou je opět s prominutím blbost. Je potřeba přijít na příčinu bolesti, která se stoprocentně bude skrývat v chybné technice způsobené např. nějakým zkráceným nebo ochablým svalem a tuto příčinu následně odstranit. Tím, že si dáte pauzu, opravdu tuto příčinu neodstraníte a teoreticky ji můžete ještě prohloubit. Nejsem-li schopný provést správně pohyb jako je dřep, lze s jistotou říci, že i mé držení těla bude vadné a tím pádem budete mít za několik desítek let problémy například se zády atp. Vinu budete dávat tomu, že jste v mládí cvičil, ale skutečný důvod bolesti bude právě ten, že jste měl po celý život špatné držení těla.
Souhlasím s váma taky nedělám pauzu a záda už jsou v pohodě, zdá se mi že můj problém je v tom že se moc zadýchávám a povoluju při dřepu nebo MT břicho. Ta bolest kterou sem vám popisoval už mi zmizela ale kdo ví jak to bude zase až přidám váhy no.. rozhodně se teď snažím soustředit se na střed těla který mám pravděpodobně slabší než záda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.