Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Rád bych vyřešil hlučnost tréninkových válců Force. Zatím jsem jen vyměnil (u horského kola) pláště za ojeté.
Já bych se zaměřil na to, odkud ten hluk vychází a pak bych hledal způsoby jak ho zmírnit.
Nevím jak vypadají tvojé tréninkové válce, takže pouze odhadem.
Válce mají moc malý průměr a proto se přes ně ozývá vzorek, co je na plášti.
Válce mají vyběhaná kuličková ložiska nebo aspoň potřebují ložiska promazat.
Zkus pod pobpěry co stojí na podlaze dát nějakou gumu (pryž) a nebo zvětšit plochu podpěr a zase podložit nějakým materiálem co nepřenáší vibrace.
Možná by pomohlo přidělat nějak silentbloky na podpěry.
Děkuji za nápady. Myslím, že too bude muset být "soubor opatření".
Hluk vzniká (dle mého) nárazy součástí vzorku pneumatiky na válce, které jsou z tvrdé umělé hmoty a duté. Výrobce patrně nenapadlo (spíš neměl potřebu) vložit do válců nějaký pohlcovač zvuku (a otřesů). Jde o válce Force, nejlevnější na trhu. Zajímalo by mě jestli u těch drahých variant různých výrobců se to nějak řeší (řešení stejně nebude přenositelné).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.