Nejste přihlášen/a.
Nezlobte se na mě (a nebo klidně zlobte), ale já jsem na tyhle kecy alergická. Jasně, člověk musí jít jakžtak s módou, veřejným míněním a občas ubrat z toho, jak se veřejně projevuje, protože lidi jsou husy. ALE: Co je špatného na tom cvičit? NIC. Vychováváme děti, které nedělají dobré věci proto, že se jim husy smějí, a nebo dělají špatné věci, protože se jim husy smějí.
Vyprávět dcera nic o skolióze nemusí, prostě cvičí, protože chce být fit, v kondici a mít hezké tělo, ať spolubydlící odpálkuje a vesele cvičí.
Osobně si myslím, že je Vaše řešení lepší než nic, ale efektivita bude určitě nižší. Nevím, jaké cviky má Vaše dcera, ale u mě když se fyzioterapeut rozhodl napravit můj vnitřní svalový systém trupu, tak jsem začínala cviky, které se dělaly 4x denně po 3-5 minutách. Postupem času stačilo každý den 1x, někdy jsem si dala pauzu a cvičila obden maximálně.
Funkce tvoří orgán, tak se musí cvičit denně, raději víckrát denně. A není třeba fitko. Pokud je dcera na intru, tak se může poradit s vychovateli. Určitě by jí vyšli vstříc a našli místo a čas, ba i podložku. Kolektiv puberťaček, jako každý dětský kolektiv, je vlastně zlej.. Jakmile se nějak vymykáš, tak už mají důvod se do tebe navážet. Tak ať nikomu ze spolubydlících neříká nic o skolióze. Jak ony dívky poznají cviky na pevnou postavu od cviků na skloiozu? Dcera se tak trochu vymlouvá. Nevěřím, že ostatní dívky něco takového samy nepotřebují.Dnes je každé druhé děcko s nějakým oslabením, které lze korigovat cvičením. Ať se dcera domluví i s tělocvikářem. V době, kdy se dělá v TV něco, čeho by se měla vyvarovat /skoky, nošení břemen, jednostranná zátěž, dlouhé běhy../, by měla někde bokem na podložce sama cvičit. Nebo třeba šplhat, což je výborné na záda. V Tv jsem hodiny Zvláštní Tv zařazovala pro všechny a vysvětlovala, komu se co může hodit a jak to dělat správně.
Ortoped si to nevycucal z prstu. Tam jde o tu pravidelnost provádění cviků. Jestli je nějaká možnost chodit cvičit někam do tělocvičky nebo fitka? Bez těch posměvačných slepic.
Je to jednoduché - buď bude cvičit, nebo bude mít v háji záda. Jak to komentujou spolubydlící není důležité, skoliozu nemaj tak maj blbý kecy.
Může to otočit jako výhodu a vyhecovat spolubydlící aby cvičily s ní. A argument může být "cvičím proto abych hezky vypadala, vy si klidně buďte tlustý a neohrabaný"
Jednoznačně cvičit i na intru, pubertální kecy neřešit...
Pindy o spolužácích, jenž si dělají hecky, jsou bohužel pravda, ale když se jim vysvětlí solidně důvod, tak jsou vnímaví a vstřícní, je to jen o podání problému. Se nebát o něm mluvit a trpělivě vysvětlovat.: "Ano, mám tento problém, proto musím něco cvičit, dělat, jinak dopadnu takhle, nebo takhle." Zkušenost ! Kecy nezastavíte, ale spíš budou shovívavé, jak známo - totál pitomce nezastavíte...Naopak, ostatní pitomce zruší. Nejhorší je se zabejčit a být mimo dění, ale když se řekne, jak rád/a bych tohle chtěla, ale nesmím, nebo neumím, nebo pomůžete mi? Držím palce, moc...
Uvědomujete si vůbec, že dcera bude chtít mít jednou děti? Jak je páteř důležitá a jak jí vlastně škodíte?
Vůbec nepřipouštějte nějaké ústupky, buďte důrazná a nekompromisní, strikně dodržujte pokyny ortopeda!
Souhlas s balzerkou, domluvte se s vedením internátu, pokud dcera nechce cvičit na pokoji, prostory tam určitě mají. Nevěřím, že by vám nevyšli vstříc.
Dobrý den, promiňte, ale z Vaše dotazu mám pocit, že než radu, chcete ujištění, že jednáte správně, že Vaše rozhodnutí v otázce Vaší dcery je správné. Mě připadá, že tedy slabou osobností jste Vy a potřebujete jako matka ujištění o svém rozhodnutí a radě dceři. A také se mi zdá, že to, že holky na intru mají kecy a že se jí vysmívají atd. , je také taková dobrá výmluva. Když se nám do něčeho nechce, tak hledáme příčiny, proč to nejde.A v současné době je to velmi rozšířený jev.
Páteř je příčinou spousty nemocí a zdravotních problémů a čím jsme starší, tím to bývá horší, protože mladý organismus se ještě snadnějí vyrovnává s obtížemi a dá se do jisté míry napravit a také degenerativní změny jsou v mladém věku minimální. Sama osobně mám zkušenosti s tím, že od páteře jsme mívala problémy s dýcháním, migrény a i s otěhotněním. Chodila jsem na cvičení a chtělo to i trochu změnit styl života. Cviky na páteř cvičím dodnes , ale ne pravidelně, spíše pro protažení a když mám čas. Všechny cviky na páteř posilují i svaly, které jsou kolem páteře, které nějak souvisí s páteří. Cviky na páteř se cvičí pomalu, aby jejich účinek byl správný, musí se u nich správně dýchat. Nejsem žádný sportovec, nejsem třtina ve větru, také už nejsem tak mladá, ale nikdy nejsem u cvičení tak zadýchaná, abych musela po 5 minutách mít přestávku.
Ze svých zkušeností doporučuji cvičit každý den, posilovat zdravé sebevědomí a fyzickou kondici dcery, konzultovat cviky třeba s jiným ortopedem nebo nějakým fizioterpeutem i na internetu se dají najít dobré cviky a rady, ale tady opatrně s mladými nabušenými cvičitely a cvičitelkami. Hlavně, nic není bez práce a námahy, ale páteř je opravdu důležitá.
Možná se vám můj názor nebude líbit, ale zkuste ho vzít jako jiný úhel pohledu na Váš problém .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.