Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malé cyklosvitilny na silničku

Od: mcgyver® odpovědí: 17 změna:

Potřebuju poradit nějakou přední a zadní cyklosvítilnu na silniční kolo. Podmínka: malé rozměry, dobrá viditelnost ve tmě a minimální spotřeba při vypnutém světlu a rozumná cena a aby to nebylo USB napájení, ale třeba na AAA akumulátory.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Coby pouze příležitostný cyklista jako přední svítilnu používám obyčejnou svítilnu od ťamanů na 3 aaa cca za pajcku. Je to tato: zbozik.cz/...

Vždy kupuji tento typ, protože ty jiné levné, co mají nabrnkávací držák se vždy ulomí. Tato obepíná řidítka přímo pouzdrem. Dalším důvodem je to, že když si koupíte nějakou "lepší"s měničem, ať už na klasické baterie, nebo akumulátory, nebo externí zdroj, tak jejich vlastností bývá to, že při vybité baterii vám kleknou najenou a pojedete potmě. Této "hloupé"svítilně prostě postupně jen klesá jas, ale stále svítí. Stejně tak bude svítit po několika měsících odstavení.

Jak už někdo psal, u zadní svítilny je největší riziko, že při klepnutí za jízdy přestane svítit. Trpí jich tím hodně a je to dáno hloupým řešením, kdy elektronika při krátkém odpojení napájení svítilnu vypne. Řeším to tak, že kontaktní plíšky baterie, které zpravidla drží k tišťáčku jen přítlakem nedalekých vrutů, raději k tisku připájím.

stir*

ta blikacka jak jsem daval odkaz vyse, to taky tak má. Kdyz ji dochazi, tak se snizi jas, ale porad blika nebo sviti, dle nastaveneho rezimu, klidne vydrzi dalsi hodinu dve jet na snizeny jas, v podstate jsem ji nikdy nevybil tak, že by zhasla uplne.

hodnocení

1x

Na "alíkovi"jsem koupil hrst těchhle. Malé, laciné, nezničitelné, dobře viditelné, blikající. Co víc si přát?

hodnocení

Ale do tmy to asi moc nebude jako svítivost.

host*

jethro: výborný nápad, dal bych vám také bod.

Můžete ještě poradit, jak se to dá platit, jestli normálně v korunách, nějakým způsobem z účtu, nebo až při doručení jako dobírku? A opravdu je poštovné zdarma (free shiping)? Díky.

balzerka

Běžně jsou v prodejnách kol. Nedavno jsem tyhle maličké, co tu jethro vyobrazil, koupila u Vietnamců. I tam je už dneska výběr kolem 40,- , maximálně za 60,-. Tyhle malé mám jen dopředu na řidítka.Nesvítí na cestu, jen Tě zviditelní. Dobře a rychle se připnou. Důležité jsou zadní. Aby šly připnout na batůžek, musí mít na to tu patku. Pod sedlem z vyšších aut světlo není dobře vidět, tak na delší frekventované cesty beru zadní blikačky dvě. Jednu pevnou na sedlovce , druhou na batůžku. Obě s vysokou svítivostí / 5 LED diod/.I ty maj u Vietnamců. Ono je to stejně všecko z Číny.

host: na "ali" se platí platební kartou předem, poštovné je z 99% opravdu zdarma (pokud ne, je to tam napsáno), obvyklé dodací lhůty jsou 20 - 40 dnů. Při ceně> 22 EUR je možné (ale ne jisté), že celnice bude chtít doplatit DPH.

mcgyver: I když se to nezdá, svítí to celkem dost. Na neosvětlenou cyklostezku v noci to stačí, do terénu bych volil samozřejmě něco výkonnějšího, v mlze stejně nepomůže nic :).

Já taky a bohužel každé je špatné.

moravan*
hodnocení

1x

Jako přední světlo je to naprosto nevyhovující. Stačí trochu mlhy a neuvidíte nic.

doplněno 15.11.16 20:48:

Tohle není nic moc, ale je to podstatně lepší: ebay.com/...

doplněno 15.11.16 20:57:

Já používám o něco větší svítilnu ale upevněnou ve svém držáku.Jako zdroj je dobíjecí akumulátor 18 650.

hodnocení

1x

Otázka je, jestli chceš být viděn, nebo i vidět. Pokud potřebuješ vidět, tak dozadu ti stačí nějaká obyčejná blikačka (ale bacha ať to není nějaký šmejd, co se při otřesu vypne, to je docela nebezpečné). A do předu bych volil nějaké světlo se svítivostí aspoň 500 lumenů, ať to za něco stojí. V každém případě na silnici pozor na oslňování ostatních účastníků provozu, chce to mít správně "sklopeno".

stir*
hodnocení

1x

tak cos koupil za silnicku? Proc nechces nabijeci svetlo? Ja koupil tohle cervene

aliexpress.com/...

a neni radno se do toho podivat. Na chvili oslepnes. V lete vydrzi sice jen 5,5 hod, ale kdyz jedu delsi svih, tak na cyklostezkach nebo v lese vypinam a zapnu zas na silnici. Jednoduche nasazeni/ sundani, doma strcis treba do televize a nabije se za cca dve hod. Je schovana za sedlovkou, takze aerodynamická a celkem lehka. Predni nemam, protoze jezdim jen pres den. Pak mam jeste takove, jak psal jethro, tehdy jsem u nas za ne dal 150kc, uz nevim, jestli za kus nebo za obe (bila a cervena) ale to jsou takove nouzovky. Na ty knoflikove baterie to vydrzi par mesicu, ale dopredu neuvidis.

hodnocení

Já k těm USB světlům nemám důvěru. Všechny moje kola co mám teď jsou zde(to černý Cube tam není, protože už ho nemám).

bike-forum.cz/...

doplněno 16.11.16 18:49:

Sice to má rám 61cm, ale otočil jsem si ten představec co tam je obráceně, tak mě to na mých 186cm vyhovuje(i když je to tabulkově 61cm od 188cm někde od 191cm).

stir*

ono jw vzdy lepsi vzit o cislo mensi ram. I kdyz je to na rozhrani , tak brat mensi. Sedlo se da upravit, riditka, predstavec taky, ale ta hlavova trubka se upravit neda. Ta je u vetsiho ramu delsi. To ti mel prodejce rict a zrovna omrknout posez. Jinak to svetlo je v pohode, uz ho mam pres rok a kapacita je jak u noveho. Akorat tehda jsem za nej dal necelych devet dolaru, ted je za polovinu. No ale je pravda, že dolar byl levnejsi.

hodnocení

0x

Já mám tuhle a je to naprostá bomba akorát se musí dávat pozor na oslnění protijedoucích moolbike.cz/... Není to sice nějaká malá svitilna ale jezdím sní jako vedne

Tak přesně tímto světlem mne jeden totální blb oslnil tak, že jsem vůbec neviděla na cestu a neviděla ani co je kolem něj a za ním. Ten idiot to měl na hlavě, takže v úrovni mých očí a nedalo se nikam uhnout. Hlavně že viděl on, ale že ten protijdoucí je úplně oslepený, to mu bylo jedno a ještě řval, když jsem se mu to snažila vysvětlit. Musela jsem se zastavit a čekat, než se mé oči vzpamatují. Vůbec jsem neviděla. Kdyby si to dal někam na kolo a světlo směřovalo na silnici, tak by to asi nevadilo, ale na hlavu odkud oslní všechny co jdou proti němu, tak to je holé šílenství. I řidiči tlumí ta ostrá světla když jedou v protisměru, protože to může způsobit nehodu. Ale tenhle idiot to nechápal. V prvním momentě jsem ani nevěděla, že je někdo s ním, uviděla jsem ty lidi až když jsem byla za nima a otočila se. Naštěstí to bylo na cyklostezce a mohla jsem se zastavit a počkat, ale být to na silnici, tak to mohlo hodně špatně dopadnout. Tyhle světla jsou pro určitý typ blbců nebezpečná pro okolí.

hodnocení

Mě osobně na zblbnutî stačí oslnění dálkovým světlem u auta.

hodnocení

Tak jsem nakonec objednal toto a rovnou 2ks, protože na Spešlíkovi mám přední svítilnu 0,5w, což je málo.

sportservistocik.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]