Nejste přihlášen/a.
Ahoj přátelé. Tak mi lékařka doporučila jezdit na kole. Což jsem jezdil už dříve, ale jen pro radost. Odhodlaně jsem se do toho pustil a po dvou dnech mi bylo ouzko. Potkal jsem tolik aut a zákonitě mne napadla otázka: Co to vlastně dýchám na té silnici? Evidentně za každým nafťákem se při přeřazení vyvalí z výfuku dým, když vás předjíždí. Jak byste si typli kvalitu vzduchu na silnici? Mám dojem, že trekové kolo půjde do sklepa a k mé nelibosti se začnu dřít na horském po polních a lesních cestách. Ten vzdoušek!
Díky všem co se podílejí na výstavbě cyklostezek, je to úžasná věc když je možné se vyhnout hluku a splodinám na silnici. Místo toho se dopravovat zadarmo, bez hluku, příjemným způsobem a ještě docází k vylepšení fyzičky.
Když už se musí po silnici na kole, je dobré v úzkých místech využít chodník, nebo někam odbočím, napiju se a počkám než plechovka přejede. Dobré je zjistit kdy je nejnižší provoz.
Je to přesně tak. Po silnici jedu jen když to jinak nejde, ti co jezdí autama, jezdí bezohedně jak hovada Mám taky vždycky z toho stres, člověk může jet podle předpisů, osvětlený a stejně ho může nějaký idiot za volantem přehlédnout a zmasakrovat. Cyklostezky jsou fajn, pak i ty polňačky a hlavně lesní cesty, tam provoz není, i když i tam člověk musí dávat pozor - na ostatní cyklisty, chodce a lesní traktory. Ale hlavně ho furt někdo nepředjíždí a nemusí dýchat exhalace
A někdy je fajn si vzít i kolo do vlaku, aby se člověk vydal někam dál. Po Praze lze s "tramvajenkou" vzít kolo na všechny stanice, začínající Praha... (např. Praha-Radotín, Praha-Klánovice), zdarma, bez příplatku.
Pokud by jste jezdil v kopcovitém terénu a síly, příp. klouby už by to v těch kopcích nezvvládaly, tak Vám mohu poradit pomocný elektromotorek, který by Vám do kopců výrazně pomohl. V rovinatých úsecích se dá vypnout a když už síly v kopci dochází a klouby bolí, tak Vám pomůže ten kopec zdolat.
Momentálně ležím po operaci kolene, při pěší aktivitě v lese jsem nešťastně spadl a přetrhl si šlachu, co drží čéšku, tak si asi až do Vánoc poležím - ještě mě čeká za měsíc druhá operace, kdy mě vyndají z kolena zpevňovací drát, pak rehabilitace, snad se na jaře zase budu moci na kolo posadit. Moc Vám přeju hodně štěstí na kole, a dávejte na sebe pozor, ať vždycky dojedete ve zdraví do cíle.
pobrdny ahoj, přeji vám brzké uzdravení, též moc ráda jezdím na kole a také jsem po operaci. Kdysi jsem si zničila meniskus a nyní už koleno nesloužilo, avšak před rokem můj výborný doktor mi udělal tomofix, dva mesíce na to nesměla stoupnout a nyní mi vyndali železa a již trénuji na rotopedu, brzo začnu jezdit venku, chodí se mi výborně.Nyní jsem byla v nemocnici jen tři dny. Tak at je vaše operace též úspěšná a jste brzo fit.
Díky moc, taky doufám, že se to asi bude ubírat jako u Vás, teď jsem právě v té fázi "klidu", kdy nemohu chodit musím čekat a válet se v pelechu. Operaci jsem měl 21.9.,v pondělí mě vyndali stehy a 29.9. jdu na kontrolu a RTG, tam se dozvím termín té druhé operace, kdy mě vyndají z kolena nějaký ten drát, co tam museli dát, aby to drželo pohromadě.. A pak rehabilitace, snad na Vánoce už budu trošku chodit a na jaře, když to dobře dopadne, tak nasednu na kolo
Stalo se mi to vlastní blbostí - chtěl jsem si v lese napaběrkovat nějaké větve, co tam zbyly po lesácích, jedna mrcha větev byla zašprajclá a vzdorovala, zabral jsem až moc, najednou nečekaně rupla a já blbě spadnul s nohou pod sebe a noha byla jako by mi nepatřila, nešla narovnat a na koleni čéška utržená, "utekla" z kolena jakoby nahoru. Druhou nohou se mi podařilo tuhle natáhnout, tak ta čéška vlezla na koleno zpátky, ale už tam nechtěla držet - ta šlacha, co si nahmatáte pod čéškou dole pod kolenem, zřejmě praskla. Vyhrabat se těch 200 metrů z lesa mě trvalo snad hodinu - byl už večer a mobil jsem si s sebou nebral - naštěstí na kraji lesa jsem slyšel, že přijel soused a slyšel moje volání a zavolal mě sanitku. Odvezli mě do špitálu do Příbrami, druhý den operovali, snad úspěšně Ale tu ukrutnou bolest po operaci, tu bych nikomu nepřál. Ani léky ji moc nezmírnily, až po týdnu to trochu přestalo bolet a po 10 dnech už jsem mohl i léky na bolest vysadit...
Tak Vám moc přeji uzdravení a všem, ať je nic špatného nepotká. A díky za povzbuzení
Také nesnáším jízdu na kole po silnici, projíždím se po cyklostezce podél řeky a lesíkem-většinou.Přiznám se, že také někdy jedu po chodníku, mám již takové své trasy, ale po silnici minimálně.
zatim jsem moc aut co by kourili nepotkal.vetsinou uz maji vsechny novejsi filtr, i kamiony. je fakt, ze clovek musi sledovat provoz,ale paradoxne me skoro sejmuío auto v lese, na lesni asfaltce, kde je zakaz vjezdu.tam by me urcite nikdo nenasel, proto se na silnici zatim porad citim nejbezpecneji.i kdyz musim rict, ze prasat na silnici jezdi cim dal vic.
Klid,ty hnusy dýcháš i když tím autem jedeš. Sice auto má většinou kabinový filtr,ale ten taky všechno nezachytí. A dneska už to tak strašný není. Mám doma starou škodovku na srazy a když to nastartuju,tak ten smrad co se z toho valí to už se dneska nevidí a vem si že před 30 lety byl z takových,a ještě mnohem smradlavějších(trabant,vartburg) celý vozový park. Na silnici tě čeká mnohem větší riziko,pokud se tam budeš motat jak vítr v bedně jak velká většina cyklistů tak tě brzo čeká něco tak příjemnýho jako fraktura lebky,otevřený zlomeniny nebo rovnou střeva vyhřezlý na patníku. A i když pojedeš slušně a zodpovědně,stejně tě může nějaký blázen sestřelit a dopadneš taky tak. Jezdit po polních a lesních cestách je výborný nápad,za první tam nikomu nepřekážíš,nikdo tě neohrožuje a máš tam pěkný vzduch-a taky hlavně jedeš opravdu v přírodě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.