Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
je mi 27 let, mám vyšší postavu a řekl bych (až na to břicho samozřejmě) celkem i sportovní (187cm a 88kg). Ale mám už tak 5 let problémy se břichem, ikdyž sportuji, jezdím na kole atd, tak břicho ne a ne shodit.
Proč píšu, jeslti dokážu shodit tohle břicho? Protože mi nepřipadá, že bych na něm měl nějaké špeky, spíše je tak celkově nějak "nafouklé" Tak se obávám, že jsem spíš postavu po někom sdědil
Půjde shodit, když není "špekaté", ale "nafouklé"?
Na břicho spíš běh, plavání, lezení, běžky. Na kole břicho spíš ochabuje. Plaváním se tuk přemisťuje rovnoměrně po těle - tělo izoluje proti chladu, takže ideál je plavat jako otužilec :D
Pupík může být daný dědičně, ale určitě to jde trochu vylepšít. On trénovaný pupík vypadá mnohem líp než netrénovaný.
Pivní mozol zatím nemáte, takže možná by stačilo narovnat záda a pořádně stát. Vezměte nějaké menší činky, tříkilovky stačí, zvedejte je nad hlavu a silou se při tom natahujte do výšky, jak nejvíc to jde. Záda se zpevní, páteř se narovná, hrudník se zvedne a břicho zaleze samo.
Ahoj, to, jestli jsi břicho, potažmo celou postavu po někom nějakým způsobem zdědil, bys měl zjistit u své rodiny, zejména u rodičů, ale třeba i sourozenců, pokud je máš.
Jako u jiných částí těla, každý jsme originál, tedy i tělo, resp. břicho, jak píšeš, může být u každého trochu jiné, to není nic neobvyklého. Z jedné strany s tím asi nic moc nenaděláš, pokud tedy sportuješ, stravuješ se rozumně a nejde v Tvém případě přímo o obezitu, z druhé strany by Ti možná mohly pomoci nějaké speciální cviky. S tím by Ti ale spíš měl poradit nějaký odborník, nějaký trenér a podobně, který bude podrobně znát i další souvislosti, a pod jeho vedením včetně těch cviků a zásad by se Ti možná něco změnit podařilo, ale zase nečekej nějaké zázraky.
Na břicho ti kolo nepomůže. Musíš běhat a cvičit cviky na břicho, jako sklapovačky, boxovat do pytle apod. a také upravit stravu. Tzn. nelejt do sebe vodu a jiné tekutiny na hektolitry, ale přijímat je postupně, jíst vícekrát za den než se najednou narvat k prasknutí a přijímat co nejvíce potravin bohatých na bílkoviny a vlákninu a vyhýbat se lepkovým stravám (i když lepek je skoro všude).
Naprostý souhlas. Jsem také cyklista, ale na břicho to příliš velký vliv nemá. Začal jsem běhat, upravil stravu a za pár týdnů se mě kolega ptal, zda nemám rakovinu? Vhodné jsou různé cviky na zpevnění břicha, ale tam zase hrají velkou roli záda. Máte-li nějaké potíže, je to docela problém. Běhat a plavat, upravit stravu a hlavně VYDRŽET a konat tak pravidelně.
Ja musim oponovat. Tuky lze shodit jakymkoliv vytrvalostnim sportem, tedy i na kole. Je uplne jedno, jestli jsou na brise, nebo nekde jinde. Problém je ale v tom, ze vetsina zacatecniku nevi co je vytrvalostni aktivita a trenuji hodne "vysoko". Kazdy si mysli, cim vic budu spoceny a cerveny, tim vic spálím kalorií. Co se tyka kalorii tak ano, maji pravdu, ale na vysokych tepech nespálí ani gram tuku. Navic kolo svadi k vetsi rychlosti, tzn k vetsimu vykonu na vyssich tepech, proto se shodit neda. Proto se jako nyjvyhodnejsi sport na hubnuti doporucuje chuze, clovek to neprepalí a idealne se pohybuje v dolni tretine aerobniho pasma. Beh je na hubnuti pro netrenovaneho spatny, protoze zacatecnik neumi bezet tak, aby se pohyboval nekde do 120ti tepů.. Dalsí problem u zacinajicich je v tom, ze tukovy metabolismus se zacina zapojovat az po nejakych 40ti minutach, proto je treba "chodit"alespon hodinu a pul nebo vice.. Zakladem je ale strava. Nema smysl nekde tri hodiny tuky spalovat, kdyz prijdu domu a ty tuky do sebe zase naladuju. Ten sport to hubnuti jen urychlí, zakladem je jidelnicek. Jinak povislé bricho znaci ochable vnitrni sikmé brisni svalstvo plus zkracene zadové svaly.
Já za sebe můžu říct, že to tak nějak funguje. Sám jsem vloni na jaře po x letech opět začal jezdit na biku, nejen abych shodil začínající pivní mozol. Snížil jsem příjem a během cca 2 měsíců bylo břicho dole (-8 kg) a od té doby se mi daří držet váhu, kterou považuji za žádoucí. Musel jsem zase začít víc jíst a i větší množství, než před tím. Jezdím cca 3 x týdně a celoročně. A jezdím na výdrž, kondici, abych stejný úsek zvládl ne rychleji, ale s menším úsilím, s menší únavou po jízdě a hlavně druhý den. Evidentně to funguje a spaluji i tuky. Chce to mít motivaci, dostatečně silnou vůli a disciplínu. Nenechat se jinými ani sebou samým strhnout k závodění a vyšťavit se po pár kilometrech. To v příhodném terénu zvládne prakticky každý. Naopak umění sebekázně je jet svým rozumným tempem a s rozumnými převody dlouhý štreky. Silná vůle a motivace je třeba i k tomu, abych vyrazil, i když není hezky a dostatečně často a pravidelně. Udivuje mě ten obrovský nepoměr mezi počtem cyklistů, když je slunečný letní den, nebo když je zataženo. Dost úsměvný je taky, když jinak zdravý člověk vyrazí na cyklostezku pokořit 40 km podél řeky a cestou dá 2 kousky a grilovaný žebírka.
Pokud mám břicho a jezdím na kole, tak bych se ptal, jestli přeci jen něco nedělám špatně. Třeba jezdím málo, nebo nespaluji tuky, případně mám moc velký příjem oproti výdeji. Když dám já 50 km podél řeky po cyklostezce, tak jsem unaven minimálně, po 50 km v terénu, při zdolaném celkovém převýšení 1000 m, už mám pocit, že jsem se docela unavil.
Já osobně nevěřím na to, že by nějaký muž měl břicho po někom. Tohle podle mě funguje jen u ženských. U nich beru, že některé i kdyby se rozkrájely, tak se svojí postavou moc neudělají. Pokud je to tuk, tak by to mělo jít jednoznačně dolů.
Ahojte, nebyl jsem delš dobu u PC.. to co tady čtu, zní dost dobře, ale dobré není, že spoustu věcí z toho už dělám :/
Například s tou vodou, já sebou nosím pet láhev snad skoro i na záchod a piju celý den, ale po troškách, piju i 20x za den ale tak 3 hlty, ne 2x jeden litr...
Co se stravy týče, o tom taky vím a taky se snažím jest co nejčastěji. Ale nic nepomáhá:/ Dříve jsem i běhal a hrál sálový fotbal, nepomohlo ani to! a momentálně nemůžu nic z toho dělat, protože mám úraz nohy, který mi povolí tak tu chůzi (krátkou) a kolo, tam to nevadí.
Stir: Prosímtě, jak si to myslel s tím ochable vnitrni sikmé brisni svalstvo plus zkracene zadové svaly? Co to přesněji znamená a co pro to mohu udělat? Děkuji
zdar pisu pozde, nebyl cas. To sikmé břišní svalstvo drží pohromadě streva a vnitrnosti, ale pokud je ochablé, bricho visí ven. Je to dano tim, že clovek je tvor líny a na vsechnu praci vynalezl stroje, pak neni dost pohybu. Zkracené bederní svalstvo tomu brichu napomáhá, páteř pak neni v prirozené poloze, bricho je vystrcené.Proto by se mely posilovat jak bederní, tak brisní svaly, zejména ty sikmé vnitrní, ktere drzí brisni dutinu na spravném miste. Na to je nejlepsi beh do schodu, brat schody po dvou, po trech, co nejvyse zvedat kolena. Nebo treba kleknout na vsechny ctyri a stahovat bricho dovnitr. Bederní a zadove svalstvo tyky posilit ale hlavne protahovat, aby nevytvarelo nadmerny protistah.
jinak jak uz jsem psal, zakladem hubnuti je strava. a stravovaci rezim. pred peti lety jsem shodil 12kg za dva mesice jen radikalni zmenou jidelnícku a to jsem u toho lezel doma na gauci, dlouhodobe marod, takze zsdny pohyb.Tim sportem si to hubnuti muzes urychíit. Ja si drzim vahu porad stejnou, nic jsem nepribral, je ale treba si hlidat, co jim. gulasekk a tlacenku si taky dam, ale neni to porad neni to pravidelne, navic jezdim na kole, takze pro me neni problém ty tuky zase sundat. jezdim temer denne, talze pravidelne, nekolik let a muj organismus uz je na to tak zvykly, ze ty tuky palí hned od zacatku a sacharidy setri do kopcu nebo na vyssi intenzitu. Telo uz vi, ze to nebude zadna hodinova vyhlidkova jizda, jezdim 4-6hodinove vyjizdky, takze pokud to jde jede na tuky a ty sacharidy si setri do kopcu. k tomu se clovek ale musi dopracovst pravidelnym treninkem, aby se ten tukovy metabolismus rozvinul a zapojoval se driv a driv, proto to u zacatecniku trva okolo trictvrte hodiny, nez organismus pochopí, co se po nem žádá. po trech ctyrech mesicich by uz mohl mit neco natrenovano a zažité urcite pohybove navyky, nicméne je treba prisne dodrzovat tepovou frekvenci nizko, v dolni hranici aerobniho pasma. i kratkodobé nekolika sekundove zvyseni tepovky zapoji jine mechanismy a dlouho zase trva, nez dojde jen k cerpani predevsim tukovych zdroju. ono je to tim, ze o tom co organismus vyuzije za pslivo, rozhoduje hormonalni soustava a ta se nijak oklamat neda, ani se neda vytvarovat treninkem v radu mesicu, ale roku. proto by cyklista nemel chodit pres svuj prah minimalne dba tri roky. je treba prevychovat ty hormony. proto se s kazdym sportem zaciná nebo ma zacinat velmi brzy, uz od žáků, kdy se ta hormonalní soustava da velmi dobre tvarovat. takze pubertaci maji vyhodu, my starsi musime trenovat o to déle a prisneji. ale na samotné shozeni bricha staci pouha zmena stravy, zamerit se na ovoce a zeleninu, vynchat mouku, cukr mléko, pridat vlakninu a pujde to samo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.