Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada ryb v potravě

Od: karl* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, byla mi zjištěna alergie na ryby a mořské živočichy, tudíž je nemůžu jíst.
Chtěl bych nahradit jejich konzumaci nějakým potravinovým doplňkem a zajímali by mě Vaše zkušenosti.
Díky za tipy

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

balzerka
hodnocení

1x

Bílkovinu nahradí maso / dobrá je krůta, králík/, tuk v němž jsou vitamíny a minerály, nahradí Omega 3, což je ale rybí tuk/?/, pak ořechy / vlašské, lískáče/. Dobré jsou mořské řasy kvůli jódu, např. vločky Nori.- špetku do každého jídla. Mají ve zdravé výživě Možná i oleje ze semen zastudena lisované. Je moc druhů. Pokud, tak co nejmenší balení. Některé brzo hořknou.

hodnocení

0x

Syn užívá dlouhodobě Vigantol-5 kapek denně. Sice z jiného důvodu, ale málokdo má v těle dostatek vitamínu D, navíc, pokud nemůžete ryby, můžete ho mít také v těle nedostatek.

Tyto kapky jsou na lékařský předpis, poraďte se s ošetřujícím lékařem.

karl*
Diky, podivam se , co je to zac a priste se zeptam doktora.

hodnocení

0x

Ryby mohu, ale abych jedla jenom lososa, nebo kapra, který mi mimochodem moc nejede a mražené ryby vůbec nesnáším, tak si dávám každé ráno polévkovou lžíci Konopného oleje. Jsou v něm omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Kupuji za studena lisovaný-panenský a pokaždé půl litru. Ještě se mi nestalo, že by mi žlukl. Značka Wolfbery bio konopný olej. Jím samozřejmě i semínka z Konopí, semínka Alfalfy, Amarantu, Quinoa, Slunečnice, Sezamu a nechávám si pravidelně klíčit Mungo. Mungo klíčky jím syrové i je přidávám do číny. Jsou nesmírně zdravé a hlavně moc dobré. Posílám foto. Nechávám klíčit v krabici od mléka a za 4 dny mám pokaždé pěknou várku krásných klíčků. Teď se chystám ke klíčení i jiných semen, je to to nejlepší co člověk může pro své zdraví udělat docela lehce a bez nějakých finančních nároků. Chce to jenom trošku práce. Semínka jsou sice drahá, ale když se uváží kolik je z toho pytlíčku klíčků, tak je skoro zandbatelná. Horší je to s jejich sháněním. Já objednávám pokaždé větší várku najednou, protože dobře uložené dlouho vydrží. V kamenných obchodech se zdravou výživou nekupuji, tam to mají předražené hodně.

Náhrada ryb v potravě
Náhrada ryb v potravě #2
Náhrada ryb v potravě #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]