Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji sám upravit kolo, utáhnout to

Od: riderp odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám tady takový menší problém. Včera se mi na kole odšruboval hlavní kotouč, který je spojen s tělem kola. Na obou stranách se dá odšroubovat, ale já na to nemám ten nástroj. Pottřebuji to jen zevnitř utáhnout a to je vše. Nevíte jak na to? Nechce se mi čekat do pondělí. Víte co myslím tím hlavním kotoučem, to kolo u šlabátek. Poradte prosím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No...jestli tím "hlavním kotoučem" alias tím "kolem u šlabátek" myslíte převodník, tak tam budete muset použít zřejmě inbusový klíč. Vy ale možná také myslíte že se povolila klika od osy.., tam bude asi potřeba nástrčný klíč. Ono by to chtělo trochu lepší popis, což? Nicméně pokud daný klíč doma nemáte, tak to chcete utáhnout čím?

asd1
hodnocení

0x

Obejdi dílny, garáže a sousedy po okolí jestli nemaj. Nebo si klíč kup nebo vyrob, např. inbus klíč uděláš tak, že vezmeš tvrdší vrut, uřízneš hlavu a vybrousíš šestihran. Nebo z vrtáku, ale pro ohnutí ho musíš v místě ohybu vyžíhat. Atd. atd, vyřešit se dá skoro všechno i na koleně... Inbus klíš nesmí být z bláta, proto z vrutu nebo vrtáku (ale na převodník by asi stačilo i bláto = ze silnějšího hřebíku, s tím ale utahovat s citem - protočí se snadno.)

hodnocení

0x

Ono v dnesni dobe nejde pres vejkend koupit naradi?

asd1

Už vidim jak puberťák z vesnice jede do nejbližšího baubau v okresním městě. Obzvlášť když nemá pojízdný kolo ;)

Jestli je z vesnice, tak staci prohrabat kulnu, dilnu nebo obejit sousedy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]