Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kolika stupňů ještě běhat?

Od: martin29* odpovědí: 4 změna:

Ahoj. Zrovna já bych se na to ptát neměl, protože běhám léta.. Otazka je jednoduchá. V jaké zimě je ještě dobré běhat a kdy už je to nezdravé? Pod nulou už by se běhat nemělo? Nebo od -5? nevím... Ale stejně je to zvláštní, na běžkách taky plíce hodně pracují a tam se běhá kdykoliv i v mrazu. nevíte někdo... ;)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Ahoj.Pro trénovaného běžce není problém běhat do -15°C.Ovšem žádné rychlé tempo.A je lepší běhat s kuklou na hlavě.Chrání proti omrzlinám obličeje a částečně i vdechování mrazivého vzduchu.Slyšel jsem radu,že běhat můžeš dokud jde normálně mluvit.Na tůru v mrazu horký nápoj do termosky.Pozor na zápal plic.Přeju hodně kilometrů ve zdraví.

hodnocení

0x

Otázka je opravdu jednoduchá a mohla by stejně znít i v opačném teplotním směru, tedy v jakém největším teple...

Odpověď je také jednoduchá. Je to individuální. Člověk by měl běhat v prostředí, v kterém mu to dělá dobře, podle teploty se pak také pro sport vybavovat vhodným oděvem, eventuálně ochrannými prostředky.

doplněno 02.01.10 17:49:

I my děkujeme... *smich*

martin29*
hodnocení

Děkuji mockrát pánové. *hej*

doplněno 02.01.10 17:57:

Dokud můžu mluvit? tak to můžu běhat pořád protože já moc prý toho nenamluvím *smich*

pearmonik*
hodnocení

0x

cetl jsem v clanku o behani pro zacatecniky ze pri teplote pod +7 stupnu se nema behat, ze odumiraji plicni sklipky, ale urcite to jde vytrenovat nebo to nebude zadna hruza,co by pak delali bezkari nebo bruslari, ti musi i dost do minusu, lepsi nez sedet a kynout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]