Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Lze zhubnout z 95 kg na 75 kg (tedy shodit 20 kilo nadváhu) během dvou měsíců? Jsem ochotný i k velmi drastickým a nezdravým metodám, snad s výjimkou liposukce a podobných zákroků, a to z jednoho prostého důvodu - nejsou v mých finančních možnostech. Slyšel/četl jsem, jsou lidé, kteří to s vynaložením velkého úsilí a vytrvalosti (cvičení/sport po několik hodin každý den, hodně pít, skoro nejíst) dokázali. Je to tedy fyzicky možné, nebo je to výmysl? Pokud je to možné, budu vděčný za jakékoliv konkrétnější rady, jak toho docílit.
Rizika jojo-efektu jsem si samozřejmě vědom, nicméně moje váha dlouhodobě nestoupá, jsem "jen" od mala až do dospělosti pořád stejně tlustý a zatím se mi nikdy nepovedlo ani zhubnout (je pravda, že jsem se o to taky zatím nikdy pořádně nesnažil), natož abych se musel zabývat tím, jak si nižší váhu udržet, takže jsem plně ochotný to risknout.
Děkuji za odpovědi.
S takovou otázkou se obrať na výživového poradce něbo nějakého odborníka přes výživu.
I on ti řekne, že je to blbost zhubnout tak rychle tolik, protože si tím rozhodíš rovnováhu těla a zaděláš si na další problémy.
Pokud dokážeš zhubnout třeba 4kg za měsíc a pak si váhu udržet nebo ji i mírně snižovat, tak se ti to může podařit. Pokud půjdeš do extrémní diety tak nevím jak dopadneš.
Jako první radu bych viděl zapisovat si veškeré jídlo a pití (včetně hmotnosti porcí), abys měl představu o tvém přijmu energie.
Když přestaneš jíst uzeniny, pít sladké nápoje a energetické nápoje a přestaneš jíst sladkosti, tak při troše pohybu by váha měla klesat.
Pak můžeš používat menší talíře, aby se ně vešla menší porce jídla.
Lze, ale je to nesmysl - tudy pro tebe cesta nevede.
Rozumně hubnout jde ca 2 kg za měsíc. Jíst všechno, tak aby příjem byl o něco málo větší než výdej. Co nejvíc pohybu vytrvalostního typu (pokud nejsi trénovaný tak na zátěž najet postupně během týdnů až měsíců). = trvale změnit způsob života.
samozrejme to jde i bezpecne. ja jsem sundal 12kg za dva mesice,20 za tri nebo tri a pul. po peti letech vazim porad stejne,zadny jojo efekt. Veda je pouze ve zmene stravy, zmena jidelnicku a stravovacich navyku. Zadny pohyb tehdy nebyl, byl jsem nemocmy, takze jsem se valel doma na gauci. Hubnout pohybem je nesmysl,prestanes se hybat a kila jsou zpet.
Já jsem zhubl 20kg za 2 měsíce. A to z 105kg na 85kg. Je to moje první hubnutí a přijde mi to v pohodě. Prostě jsem jen přestal jít sladkosti, chipsy a podobná nezdravá jídla, kterých jsem kdysi jedl hodně. K obědu jím všechno jako předtím, jen se snažím o menší porce. Během dne jím zeleninu a ovoce a hodně piju. Začal jsem k tomu i cvičit, ale jen symbolicky. Tak 10 minut denně. Cítím se mnohem lépe, nejsem pořád udýchaný a vydržím toho mnohem více. Ještě chci pár kilo shodit, ale počítám s tím, že to nyní půjde pomaleji.
Nepíšeš věk. Jinak je to zbytečně rychlé hubnutí, ale asi ano. Ale nesmí Tě to poškodit! Měl bys zachovat příjem všeho důležitého. Bude-li Ti chybět některý prvek, který se zúčastní spalování, tak Tě to bude brzdit. Výsledkem by měl být zdravý, svižný chlap a ne zlomená troska bez energie. To raděj oželím nějaké to kilo. Určitě snídej a jez pravidelně. Když Ti nevadí delší pauzy/ spíš u lidí s krev. skupinouO /, tím líp. // Není to jen tuk, co Ti způsobuje nadváhu. Něco je i nadbytečná voda v těle. Ta se v těle drží, aby naředila nežádoucí látky, které jsou z nezdravé stravy. Ty je třeba vyloučit první. Taková změna vyžaduje hodně pít čisté vody. Můžeš ji ochutit citronem nebo jablečným octem. Ten i na saláty. Vynech: alkohol, tučné maso, omáčky,polívky ze sáčku, uzeniny, paštiky, smažená jídla, tučné sýry, máslo, chipsy, všechny sladkosti, slazené nápoje,colu, energetické nápoje, bílou mouku / buchty, rohlíky, knedle, těstoviny/. I sůl omez. Rýži, brambory jez maličko. // Co jíst? Hodně vlákniny. Především ze zeleniny syrové i vařené! Od brokolice, přes saláty. A kyselé zelí. Abys z ní vstřebal užitečné látky, dávej si k ní nějaký semínkový olej / lněný, sezamový, olivový, dýňový, ale max. lžíci denně. I když mají dost kalorií, tak si dej denně hrstičku ořechů, nejlíp mandlí. A jinak luštěniny, cereálie, / kroupy, pohanka, jáhly../, z mléčných výrobků kefír, podmáslí, tvarůžky, tvarohové sýry s nízkým obsahem tuku. Ryby. Maso jen libové, krůta,králík, kuře , max dětskou šunku. A místo přílohy jen zeleninu. Ananas a meloun..A pohyb- dlouhodobý výkon střední a nízké intenzity. Začít chůzí, postupně prokládat klusem. Túry, plavání, kolo, tanec, fotbálek. Spalovat tuky tělo začne až po 45 minutách pohybu. A začni se pohybovat svižně, lehce, aby si to "hlava zapsala", že jsi štíhlý
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.