Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna brzdových destiček

Od: johny25 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám kolo Merida 2013 Matts TFS 100 s kotoučovými hydraulickými brzdami. Zadní brzda mi začala skřípat, nejspíš jsou špatné destičky.

Chtěl bych se poradit jak vyndat destičky a zjistit, zda je to jimi?

Poradí mi někdo?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

johny25
hodnocení

Dobrý den,

destičky se mi dnes podařilo vytáhnout, držel je pouze jeden šroubek, nejsou sjeté, jsou v nich dírky, občas nejspíš z destičky něco opadne a zůstane tam žlábek.

Dal jsem vše zpátky ale brzdí mi to lehce stále, dají se ty destičky nebo mechanismus nějak štelovat aby mi to nebrzdilo pořád?

Případně dá se koupit středový plíšek, který je mezi destičkama a odtláčí je?

Díky

kolista

Vygoogli si návod na konkrétní brzdu, sem to psát nebudu a už vůbec ne obecně když víme jen že "hydraulika"

johny25
hodnocení

Dobře,

kde ale najdu typ mé brzdy? Znám jen typ kola.

Děkuji

trtr

Zdravím, označení bude na páčkách či třmenu (držáku) vlastní brzdy. Tipuji to na Tektro či tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]