Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pomůžete mi někdo se správnou volbou obuvi? Upřesním mé požadavky a handicapy...
Jsem neprofesionální hráč Florbalu i Nohejbalu, ze začátku jsem nějakou specialní obuv neřešil, ale bohužel mě zastihly problémy s chodidly zejména výrustky na patě, takže nyní chodím na ozařování a jelikož se to často vrací a nemohu se toho ani zbavit a hrát chci nadále, sháním boty, které budou co nejšetrnější k patě a budou mít slušné tlumení bez samotné vložky do bot a zároveň mi budou držet nohu a nebude mi klouzat při změně pohybu při florbale do stran.
Samotnou spodní ochranu chodidla mi nevyřešily gelové vložky do bot, protože mi v tom zase noha klouzala.
Boty by měly být určené především na styl sportu "florbal", ale měly by mít i horní nártovou stranu pevnou, abych je mohl použít i na nohejbal.
Děkuji všem, co se mi poskusí poslat vhodný typ obuvi.
Dobrý den,
obávám se, že takto specifickému popisu nelze přiřadit vyloženě konkrétní obuv. Nejspíš bude nejlepší jít do obchod a boty zkoušet. Na klouzání nohy v botě má také vliv ponožka, kterou zrovna máte... Obecně třeba značka NIKE má širší nárt (pokud máte širší nárt) a značka ADIDAS má zase užší (pokud máte užší nohu). Já (příslušnice něžnějšího pohlaví) jsem nucena nakupovat obuv v pánském oddělení a jsem lehce ujetá na značku NIKE, ale prodavač mi právě řekl tuto obecnou informaci a opravdu po vyzkoušení adidasek seděli lépe takže mám nakonec ty a noha neklouže.
S nějakou obuví speciálně pro problémy s patou nevím, ani si nejsem jista, zda se vyrábí pro běžné sportovní obchody.
Mě se líbí třeba tyto boty, používají je i profi florbalisti tak by to mohlo stát aspoň trochu za to.
Akorát se bojím, že jak je pak vezmu na nohejbal, tak se z horní strany roztrhají, protože na to nejsou stavěné..
Na florbal určitě fajn, s těma patama to nevím. Ale pro kombinaci s nohejbalem asi boty neseženete...buď univerzální nebo pak takhle speciální pro každej sport zvlášť...přeci jen se profesionálové nevěnují více sportům najednou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.