Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co pijete na kole?

Od: hancule* odpovědí: 14 změna:

Ahoj,začínám s kolem.Poraďte,co nejlepšího k pití - je dobré si u občerstvení během cesty dát i nealko-pivo -nemusíte potom často na WC? Děkuji za rady./Jezdím tak nejvýše 60km na cestu/

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tondac*
hodnocení

2x

... do držáku na kolo dám 1,5l lahev od dobré vody naplněnou dobrou vodovodní vodou a občas přidám nějakou šťávu. Pivo mi na kole nechutná a hlavně všechno co má bublinky hrozně vypění.

lucie*
hodnocení

2x

Tak na pití jsem začla používat trochu jablečného octa s vodou.Jablečný ocet odkyseluje organismus a funguje jako sportovní nápoj.Když byly fakt vedra,tak je supr Vincentka naředěná voudou,protože má hodně prvků,které potřebuje tělo doplnit.

Bez rukavic ani ránu:)až člověk jednou spadne a bude brzdit dlaněma,potom si to rozmyslí zda je mít či né.Každopádně já mám v rukavicích daleko lepší,pevnější úchop a ruce jsou"v peřince",ruce tolik nebrní,mají pohodlí.

Pod helmu mi nikdy moc nenasvítilo a to jsme třeba projeli podél Dunaje ve vedrech a spálily se mi stehna,lopatky,ale obličej nikdy...ale krém na opalování klidně použijte.V létě jezdím zásadně s mokrými vlasy pod helmou nebo si je poliju cestou kdekoli u studánky,pítka.

mate59
hodnocení

2x

Jezdím často a taky cca 60 km na jízdu.Vyměnil jsem sedlo za gelové širší/city/ a nosím spodky pro cyklisty s polstrováním,funkční tričko.Rukavice vždy,ruce se mi nepotí, je to pohodlnější.Vždy brýle se žlutými nebo oranžovými skly,rozjasní okolí,chrání proti muškám.Na kole jsem již dávno vyměnil pláště za tzv. nepropíchnutelné,odvtedy jsem nelepil ani jednou i když rezervní duši vozím stále.Přilbu skoro vždy.Vozím si lahev s vodou z kohoutku.

hancule*
hodnocení

Přidám tedy ještě dotaz - jsou rukavice na kole dobré?Někdo říká,že se víc potí,jiný zase,že ruce jsou chráněné.Používáte něco speciálního-krém-na obličej proti opálení?Toníčku,děkuji.

tondac*

Neni zač, rukavice nepoužívám, mám lepší pocit, že to mám v ruce. Ale já mám obecně odpor k rukavicím, takže to není vypovídající. Jinak bez spešl dresu, bez spešl polstrování na patřičných místech - ona místa se po první jarní jízdě otlačí a už to nebolí :)

Na kole kapsička s nářadím, klíči, lepením a hlavně náhradní duší. A když děti začaly brát rozum a ptaly se proč máme mít helmu a táta ne, tak jsem si ji pořídil taky.

Opalovací krém většinou ne. potím se jak čunče a pak mi krém teče do očí. V hicu stejně zajíždím radši někam do lesa k vodě.

Piju čistý dihydridooxygen (H2O). S rukavicemi jsem kdysi jezdil, pak nějakou dobu ne a asi si je zase pořídím, protože když jezdím dýl, připadá mi to pohodlnější. Helmu nenosím, moje děti ano a považují to za normální.

hodnocení

0x

Piju neperlivou Magnesii se šťávou, při zátěži trpím na křeče. Šťávu mám ráda (cukr na kole rozhodně neuškodí), ale ne moc, pak to neosvěží.

Rukavice mám - naposledy jsem ja zapomněla doma a zpocené ruce se mi klouzaly.

WC bych řekla, že nehrozí, nevím jak ostatní, ale já na kole rozhodně na záchod nepotřebuji, tělo jinak zachází s tekutinami - pocení atp... ale jezdím jiné trasy (singltrek) - možná i to hraje roli?

hodnocení

0x

Obyčejnou sodovku.

kolista
hodnocení

0x

Čistou vodu, občas ředim čajem (nevadí když zteplá).

Rukavice si ber, 99% pádů chytáš na dlaň a je lepší roztrhaná rukavice než odřená dlaň (hojí se fakt blbě ;)

Po pivu tuhnou nohy i po nealku. Nakopne Cola, klasika plnotučná s cukrem

Když jedeš intenzivně tak všechno vypotíš a na WC netřeba.

scv®
hodnocení

0x

Šťávu s vodou, nařeďený džus nebo Flexit Drink rozmíchaný ve vodě. Na delší výlety nebo ve velkých vedrech s sebou někdy tahám i trochu čisté vody. A v zimě samozřejmě něco teplého.. ale ani v termoláhvi na 4h to déle jak hodinu teplé nevydrží. Kdysi jsem se párkrát vracel i s tříští :-D příliš tekutin v těle se řeší vyšším tempem nebo náročnějším terénem - pak to vše vypotíte i když nechcete.

stir*
hodnocení

0x

jakykoliv hypotonicky roztok nebo cistou vodu,izotonicky roztok te naopak odvodni. I kdyz na kratke trasy okolo tech sedesati km udela sluzbu i izotonicky,ale brzo te "vysusi" nebo to vymocis.Pokud se ti poti ruce,rukavice jsou lepsi,pak ti neklouzou ruce,nejlepe se silikonovou upravou proti klouzani,ale jde to i bez rukavic,pak si ale nemas cim utrit pot z cela. proti padani asi ne, ja nepadam a kdo pada by si mel poridit spis bocni kolecka :)

jinak krem proti opalovani je zaklad, az si pripalis ruce a nebudes tri dny spat,tak si na nej vzpomenes...

eivlis*
hodnocení

0x

rum*smich*... Kecam.. Taky jezdim a nejcasteji si beru vodu s kapkou stavy na chut...

lukies
hodnocení

0x

Ahoj,

já osobně si dávám nejčastěji vodu, kterou zakápnu citronem. Voda je základ našeho těla, takže proč to zbytečně komplikovat :)

Ovšem když jsou vedra kolem 30 °C, tak mi voda přestává chutnat, protože je rychle teplá. V takovém případě si tam přidávám hypotonický nápoj, mám rád tenhle od Nutrendu nevix.cz/... Zkus si o tom něco přečíst a uvidíš sama.

Každopádně když mohu, tak jednoznačně vodu :)

stir*

...to není hypotonický nápoj, to je koncentrát! Záleží jen na tom, zda jej naředíte hypotonicky nebo izotonicky a k tomu můžete použít jakýkoliv koncentrát či isodrink v prášku nebo obyčejný sirup, džus či jakýkoliv jiný sacharid/cukr který vám a vaší peněžence vyhovuje. Není nutné brát to nejdražší, ale ten, který má i vhodné zastoupení elektrolytů ve správném poměru. Hypotonické ředění představuje 5% zastoupení sacharidů, (max 8%). to je cca 50gramů sacharidů na litr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]