Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám kolo olpran laser ze supermarketu.Vím že je to šmejd ale myslíte že by se vyplatilo vyměnit veškeré komponenty atd.?A jaká je pravděpodobnost že by třeba prakl rám nebo vydlice?To kolo bych chtěl dát prostě do kupy,je mi ho líto vyhazovat.
Inspirovalo mě toto video
Zdravím, opravdu to nemá cenu na tom měnit komponenty, jednak vidice je naprostý šmejd, mě teda po pár jízdách vidlice totálně zamrzla a rám, no, ten něco vydrží, pokud budete jezdit jen po cestě apod., ale pokud na tom chcete skákat, tak pár skoků a nabijete si "hubu".
Sám jsem toto kolo měl, kupoval jsem ho za 3.000 v penny marketu, nebo bille, teď nevím, který z těchto dvou to byl a již nikdy více, vyhozené peníze!
Pokud chcete vyměnit veškeré komponenty tak, aby jste to nemusel měnit co měsíc, tak by jste musel koupit kvalitnější komponenty a ty by pomalu vyšly na víc, než celé kolo.
Navíc na nějaký terén se to kolo taky nehodí, je to opravdu šmejd, jediné místo, kam patří, je odpad.
Pokud Vám můžu dobře poradit, zbavte se toho a neinvestujte do toho ani korunu a našetřete na lepší značkový horák, díly doporučuji shimano, vidlici RockShox, Marzocchi nebo Fox, avšak FOX je drahý. Rám Author, LeaderFox, Norco a další, klidně kupte i bazarově, díly od těchto výrobců drží opravdu dlouho, sám jsem skládal sjezďáka bazarově, vyšel mě přes bazar na 35.000, jinak by mě vyšel nový možná i na 60 a neměl jsem s tím doteď žádné problémy a to ho mám půl roku a jezdím na něm téměř denodenně a mám tam právě tyto díly, co jsem napsal.
A jakto že má olpran ocenění dobrá značka 2013 a ověřeno zákazníky nějak si to neumím vysvětlit.
Podle mě je lepší koupit použité kolo. Za pár tisíc je jich plný net a budete na tom mít lepší komponenty než kdybyste si to skládal. Ještě na přelomu tisíciletí se tu vyráběla kvalitní kola, takže v bazaru narazíte na Author nebo Olpran s vylehčeným rámem osazený shimanem alivio, acera, deore, ... akorát to asi nebude mít odpruženou vidlici.V posledních letech Olpran bohužel už jen skládá čínské šmejdy, které nejdou ani seřídit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.