Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakém ložiska do koleček inline bruslí

Od: weeko odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
mám inline brusle rollerblade, kolečka 80mm, 82A.
Ložiska mi již šustí, již jsem je kdysi měnil, však nevydržely dlouho, koupiul jsem tenkrát nějaké noname ložiska, nyní potřebuji opět vyměnit.
Dostal jsem typ na ložiska ZEALOT, které stojí 200Kč / 8 kusů, neznáte tuto značku? Případně co si myslíte, nebo máte zkušenost s nějakými rozumnými poměr cena / výkon?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sydney*
hodnocení

2x

Na inlajnech jsem najezdil tiíce kilometrú ojezdil fůru koleček , rozbil několikeré boty, ale neodrovnal jsem ani jedno ložisko . Krk na to dám , žejsi je nikdy nerozebral a nenamazal a to je ten problém . Ložiska té značky neznám , ale asi nebudou nic moc za dvě kila kvalita nebude . Taky máš moc malá kolečka a čím menší kola , tím více otáček ložiska při ujetí určité trasy a samozřejmě i větší opotřebení ložisek . Kup si ložiska jakosti SG 7 , nebo SG 9 a min. 2x za sezonu je třeba je vymýt , protože prach + vaselína je vlastně brusná pasta a ta ti ložiska ničí . Samozřejmě po vymytí je ložiska potřeba promazat . Hodně šťastných kilometrů přeju .

sydney*
hodnocení

2x

Ložiska je třeba rozebrat , to znamená vyndat ty pružné pojistky , které zajišťují prachovky , to jsou ty plechové nebo gumové kroužky , které zakrývají ložisko ze stran , aby se tam nedostaly nečistoty a zároveň tam drží to mazivo . Ložisko se dá vymýt různými odmašťovadly : aceton , benzín nebo nějaké ředidlo , pozor na ty prachovky ! Pokud jsou gumové mohlo by je nějaké ředidlo včetně acetonu rozleptat , jestli jsou plechové nic se neděje . Namazat se to dá vselínou , nesmí být moc řídá , aby nevytekla a neměla by být hustá , aby nekladla odpor a nebrzdila kolečka . Pokud nejsi zručný tak si přizvi někoho kdo se v tom vyzná a pozor na to ,ať něco přitom neztratíš , hlavně ty pojistné kroužky , jsou velmi jemné a vystřelují při demontáži a potom se špatně hledají . Přeju hodně úspěchů při práci i bruslení . Možná se potkáváme na bruslích já jezdím po cyklostezce Bečva v okolí Vsetína . Ahoj sportovče .

hodnocení

0x

zealot je privátní značka sportisima. rollerblade do svých bruslí dává ložiska s označením SG.

je s podivem, že vám odchází ložiska. já v in-linech mám asi šestou sadu koleček a ložiska mám stále ta původní.

weeko
hodnocení

Děkuji za radu, je pravda že jsem kolečka mnohokrát otáčel, ale o ložiska jsem se nikdy nestaral.

Jak se správně ty ložiska poté vymývat a mazat? Pořádně nevím jak na to? Vymáčet je v nějakém roztoku a poté namazat jak a čím?

Děkuji

hodnocení

0x
Na začátku sezóny (jaro) je rozeberu a vyčistím. Krytky jsem vyloupal a zahodil. Vymáchám ložisko v technickém benzínu, vysuším, stříknu teflonem (lehce aby to frcelo) a dám zpět. Dělám 6 páru a prkna. Za deset let, žádné ložisko nepotřebuju měnit. Pouze u dětských levných bruslí mají ložiska vakl a nestojí za nic. Levná ložiska nebrat! ABEC 7-9 no problem...

weeko
hodnocení

Zdravím vás,

díky za vaše rady, zkusím ty ložiska rozebrat a promazat jak píšete, potom uvidím, jak to s nimi pořádně je :)

Já jezdím hlavně po cyklostezce Valmez - Rožnov :)

To bude jen svištět. Vyhodit brzdu a jezdit ;)

weeko
hodnocení

Zdravím,

tak jsem se konečně dostal k těm ložiskům od bruslí. Dnes jsem rozebral jedno ložisko z bruslí. Je to powerslide ložisko ABEC 7.

Kuličky drží v plastové kleci. Chtěl bych se zeptat v čem tyto ložiska nejlépe vymýt, aby mi to nevyleptalo tu plastovou klec od kuliček? Poté jakým sprejem - mazivem stříknout? Může být třeba WD?

Přikládám fotky, děkuji.

Jakém ložiska do koleček inline bruslí
Jakém ložiska do koleček inline bruslí #2
Zdarec.
Technický benzín je vymeje spolehlivě. Dále pak WD40 Lehce stříknout a vytřít. WD 40 není mazivo! Ale pokud chceš mazat wdčkem, tak pomalu každou jízdu... Jinak bych se přikláněl k teflonu.. Spray vydrží na několik let pro kola i brusle.. jo a plastové klece kulí, stojí za hovno. Na motorech jsme je všechny hodili do šmelcu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]