Nejste přihlášen/a.
cau ja sem se vas chtela zeptat jestli nekdo nevi jak mi pomoct,kdyz delam karate tak rychle se udejcham a skoro nemuzu pokracovat...(trenink samozdrejme)tyden predtim sem byla nemocna nevim jestli to ma neco spolecneho s tim a vubec nevim co delat,protoze mne karate bavi ja ho nechci stratit...
Být Vámi, dělal bych Aikido (sám jsem jej dělal 8let). Je to lepší jakj karate. Prvně nepotřebujete fyzickou zdatnost, poté je to lepší technika obrany.
Hele neřvi tady po nás fracku nevycválaný, ano?
Se karate nevzdávej, prostě si zlepši fyzičku - stojí za prd, když se pořád zadýcháváš. Chce to běhat, běhat, běhat, běhat... Neviděl jsi Karate Kid?
Dobrá tedy. Tvůj problém je ve špatném dýchání. Dýchání se skládá z těchto úkonů: 1, nádech 2, pauza 3, výdech 4, pauza 5, nádech... a tak stále dokola. Začni se učit dýchyt v klidu (když sedí, nebo ležíš) tak dlouho, až Ti to nebude dělat problémy. Poté to začni praktikovat při chůzi. Až to zvládnéš v klidovém režimu, začni to zkoušet při běhu. Výhoda tohoto dýchání je, že se lépe okysličuješ a míň se vytváří kyseliny mléčné, která "unavuje" Tvé svalstvo.
A dobrá rada na závěr: Tvůj projev beru spíše jako emoční nevyzrálost jinošského věku než přirozenou duševní labilitu. Věř, že dané sporty nejsou zdaleka o fyzické kondici, ale hlavně o duševní vyrovnanosti. Člověk, který dokáže kontrolovat své emoce, dokáže lépe vyhodnocovat stav věcí, než člověk který je prchlivým, jako jsi momentálně Ty. Tedy hlavně zapracuj na duševní vyrovnanosti.
doplněno 23.12.09 11:51:pauza u dýchání musí být 3s.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.