Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velké číslo bruslí

Od: honzabruslar odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám problém týkající se velkých bruslí. Dostal jsem k narozeninám brusle č. 43, což je velikost bot které si kupuji. Jenže brusle jsou velké a nemám v nich nohu úplně utaženou, takže mne po chvíli bolí celé chodidlo. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli existuje nějaká vložka či něco podobného, čím lze tento problém odstanit.

Podotýkám, že 14 denní lhůta pro vratku do e-shopu uplynula. A ano, vím, že brusle bych si měl nejdřív vyzkoušet :).

Děkuji za odpovědi :).

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x
Dobrý večer. Určitě pořídit vložky filcové nebo takové, které se moc nesešlápnou. Tak lze botu zmenšit cca o půl čísla i snížit nárt. M.
honzabruslar
10.05.16 13:55

Děkuji.

hodnocení

1x

Co to jsou za brusle? Pokud skořepinové, zajděte na zimní stadion (nebo někam do servisu bruslí), tam vám je upečou v troubě a vytvarují na nohu. Také je potřeba dát důraz na správný postup šněrování tkaniček. Nicméně si myslím, pokud vám v brusli noha estrémně neplave, že to může být také nesprávným stylem jízdy (nezapírat se palci u nohou, ale průběh skluzu rozložit na celé chodidlo).

Ještě upozorním, že s tou troubou to absolutně doma nezkoušejte sami.

honzabruslar

Jsou to tyto brusle: kolečkové in-line brusle Tempish Airline II 90 43. Je fakt, že noha v bruslích neplave. Zkoušel jsem se s nimi ještě projet a opravdu se zapírám palci u nohou. Myslel jsem, že je to tím, že jsou větší. Protože tohle nejsou mé první brusle a nikdy jsem s tím neměl problém.

Sice nechápu, jak v těchto kotníkových dlahách může někdo jezdit, ale to je asi má chyba. Ono větší brusle taky nejsou zrovna terno. Je taky možné, že bolest časem ustoupí, až si noha s botou sedne.

asd1
hodnocení

1x

Nejdřív se zkus domluvit s E-shopem jestli to to vymění za menší, klidně nabídni bakšiš za výměnu... Další možnost bych viděl prodat "nové nevhodná velikost". Různé vložky, troje ponožky atd. jsou u bruslí nouzovka dobrá leda když jiné brusle nejsou.

Chyba dárce, měl si domluvit dodání týden před narozeninama...

honzabruslar

Děkuji za radu.

asd1

Ještě to projeď, možná to bude technikou bruslení - nestavět "na hranu" ale stát celou plochou chodidla.

Ale pokud pojezdíš, tak už vrátit nepůjdou. Kolečka by šly přehodit, ale propocenou botu nikdo zpátky nevezme...

Vložky taky trošku zmenší - noha bude výš a zmenší se prostor nad nártem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]