Nejste přihlášen/a.
dobrý den
koupil jsem dětem starší kolo, jeté asi 5let. Je tam řazení toto od shimana, ale jde dost těžko otáčet, kluk má s tim problém, pro mě je to tady trošku silnější, ale ja to otočím, jednače mám více síly než dítě za jízdy.
chci se zeptat jde to těžko , protože to je staré? je to třeba někde zanesené špinou? jde to rozebrat? nebo když koupim jiné řazení nové tak to bude pak OK? V em muže byt problem?
protože je v zdau 5ti kolo, je asi blbost kupovat řazení až do 6tky že?
díky za info a rady
Hlavní problém, je že tyhle levné Revo Shift od Shimana je hrozný xindl a těžko to půjde i když se dají nová broušená lanka a kvalitní bowden. Prostě koupit páčkové řazení, dát rovnou nové bowdeny. Páčku zvládne i dítě,otočit Revo Shift má někdy broblém i slabší žena,hlavně u přesmykače kde je poměr 1:1
jj, vhodnější název je Revo Shit.
Nové bovdeny se dávat většinou nemusí (pokud není vyloženě zlomený), stačí pořádně vyčistit, rozhýbat a namazat.
Vyčistit = vyháknout bovden z koncovky, posunout po lanku, rozpouštědlo (petrolej) a hadrem očistit, prolít i bovden, šoupat ho po lanku a hadrem čistit šmír z lanka - celkem rychle se vyčistí i vnitřek bovdenu od starého maziva - lepidla.
Pak prostříknout něčím teflonovým (GT85 např.) a nasadit zpátky. Nemazat vazelínou ani olejem (krátkodobě ok a pak to zatuhne), i WD časem vysychá a lepí.
Bovden v kuse = lanko odmontovat od přehazky/ přesmykače a vytáhnout, pročistit jako předchozí a nejlíp dát nové lanko.
Výměna bovdenů - zkrátit se musí umět (rovný konec - jen ustřinout nestačí)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.