Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cyklování tréninku

Od: dbednarik* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

Je mi 18 let, naturál a cvičím něco přes půl roku... Ze suplementů beru po tréninku akorát protein někdy s glutaminem a před tréninkem BCAA... Ale v poslední době si lámu hlavu s cyklováním tréninku protože jestliže chci stále nějaký progres je třeba měnit intenzitu tréninku tak jak to ve svém videu popisuje Jonáš Petřík =>

Nedokážu si představit jak tedy má můj trénink vipadat, mám cvičit první měsíc základní cviky s 30-45% maximální váhy + doplňkové cviky které mám cvičit také s 30-45% maximálky? Nebo můžu jet doplňkové furt intenzivní a pouze hlavní partie (dřep, bench, tah) jet podle nějaké tabulky? Zdá se mi že 3 měsíční cyklus je taky dost dlouho... Ono jezdit měsíc jen s poloviční váhou no nevím :P

Napište mi prosím svůj názor nebo nějakou radu pokud také nějak cyklujete vlastní trénink a jakou to na vás má účinost :)

Všem díky za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bodyb
hodnocení

0x
Ahoj z vlastnej skusenosti...
Neber si priklady z kulturistov co sa tyka stravy cvicenia cyklovania dvihania vah a pod. Kazdy kulturista to robi niekolko rokov a kazdy ma zauzivanu taku metodu aka mu pomaha rast. Schvalne sa mozes pozriet trebarz na arnolda a colemana. Kazdy cvici iny styl. Kazdy organizmus a metabolizmus je iny. Tak isto aj u kazdeho dochadza inac ku katabolizmu a anabolizmu. Niekto moze cvicit 10rokov a nebude to nanom vidiet tak jak na druhom co cvici jeden rok. Kazdy kto chce posilnovat si minimalne 1 rok pravdupovediac skusa cviky a po tom roku uz nieco malo o sebe vies. Vies aky cvik je napriklad najlepsi pre tebe na prsia. Niekto potrebuje bench niekto kliky niekto jednorucky acvicit motyla iny zase stroje. Kazdy sme iny. Co sa tyka kulturistov oni maju svoj trening a jedalnicky upravene podla seba. Tuto to neni otom ze okopirujem od neho vsetky navyky a budem jak on. To je blbost. V kulturistike to urcite neplati. Ty musis skusat suplimenty alebo doplnky ako proteiny a bcaa menit. Zakazdym iny vyrobca ine zlozenia a sam uvidis co ti je lepsie. Skusit aminokyseliny. Niekto cvici dlhe roky mesacne spotrebuje 5kg proteinu ale nenabera pretoze nema dostatok aminokyselin ktore su tiez nevyhnutne pri naberani a vytrvalosti. V prvom rade musis spoznat sam seba a potom mozes rozmyslat nad naberanim hmoty. Kazdy chce hned nadobudat svalovu hmotu tak hadzu do seba ozaj vymysli sveta a cvicia o stosest.ale zaklad je spravny trening a spravna technika. Potom spravna strava. Pokial toto nedodrzujes, mozes cvicit aj 5 rokov a neporasties.. treba najst ten zlaty stred a pojdes hore..Pre zaciatok ti poradim cvicit vsetky partie naraz. Nerozdelovat partie na dni. Cvic vsetko razom.. ked zacnes rast potom si to rozdel. Tym prekvapis telo a tym mu domozes rast stale viac..
dbednarik*
hodnocení

Nějakou hmotu sem nabral a cvičit celé tělo je pro mě už blbost... Stravu nemám špatnou ani dobrou prostě nejím sračky a zamýšlím se nad tím co kdy jím a co to obsahuje takže mám trošku pestrou stravu.. Základní cviky a jejich variace se pořád učím. Problémy žádné nemám a technika neni nejhorší, troufám si říct že někdy jí mám lepší než většina silnějších než já...

Stagnaci snad zatím nemám, neměřím se... Váha se mi dlouho držela na 90kg teď vážím něco kolem 87kg ale stejně je na břichu a nohou nějaká vrstva tuku takže na tom ještě zapracuju :) Chci se opravdu dlouhodobě zlepšovat a myslím si že tréninky mám vymyšlené dobře, nebojím se dělat různé dotahy, dodřepy, dosedy atd.. A to cyklování se mi právě zdá jako dobrá věc na zlepšení síly a objemu... Zatím jedu dá se říct skoro furt 80-95% maximální váhy.

svyjabob*

No dost bych souhlasil s výšše pisatelem zo Tater :D, Jinak zrovna Jonas je úplně super člověk i trenér, ale prostě jestli fakt cvičíš jenom chvilku, tak si vymysli nebo najdi někde nějaký základní trénink, a nejdříve naber pořádnou sílu, píšeš že jedeš většinu tréninků 90% maximálky, ale to je prostě hloupost, protože to bys jako naturál který ještě bere glutamin po tréninku s proteinem (nesmysl, buď před s bcaa, nebo ideálně na večer před spaním) neuregeneroval. Jde o to, že maximálka u tebe a třeba člověka co cvičí roky je jiná ale především už i teď je tvoje třeba o 20% větší, jen to prostě nevíš/nezkusil (nevím jak to pořádně vysvětlit ), ale hustotu a sílu kostí a kloubů máme všichni dost obdobnou, tím chci říct, že nejdříve se snaž naučit se pořádně pracovat jak se sebou jako člověkem/tělem, tak s cvikama, ale především si pořádně naskládej jídelníček, a né "jen tak něco", protože jestli máš skoro 100 Kilo, tak to se rovná že denně musíš snít pro regereraci minimálně 400G masa+ řekněme 50G 80%whey proteinu, a kdybys chtěl ještě přibírat, tak zase něco více, ale to je jen tak obecně, prostě si buď sám nastuduj, jak co na tebe funguje, a jak tvé tělo reaguje na určitou stravu a tréninky, a nebo si zaplať kvalitního trenéra, a hlavně né ty pseudo znalce z těch videí na Youtube.com, světlou výjmkou je zrovna Jonas, klidně někdy příjď na trénink, jestli jsi z Prahy, dostupnost ideální, a opravdu chodí super lidi, a za ani né 200,- máš vstup a individuální trénink.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]