Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradíte s výběrem horského kola?

Od: smiseklysak* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, potřeboval bych poradit při výběru kola.

Potřeboval bych koupit kolo, ale nevím vůbec jaké značky atd.

Mám 175 cm a pořeboval bych nějaké horské kolo, se kterým se bude dát zároveň jezdit i po cyklostezkách

i v terénu.
Investuji tak 10 000 Kč

Děkuji...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Za 10tis slušné (alespoň "průměrné") kolo rozhodně nekoupíte.

kolista

V pondělí na to měl 11k, asi už litr utratil ;)

Kolo na normální ježdění po šotolině s životností 15000 km koupí za desítku úplně v pohodě, i nový, o zánovních nemluvě...

S mým kolem se po cyklostezkách i po lesních cestách dá pořád jezdit v pohodě, i když je mu skoro 20 roků a rozhodně stálo míň než deset litrů. A jezdil jsem s ním jak po rakouských Donauradweg nebo Salzkammergutweg, tak i po skotských Highlands.

Ale pokud chceš být in, musíš mít kolo minimálně za třicítku a k tomu pestrý kostým s nápisy a hitech helmu, jinak to neplatí

*smich*

jethro:

Bože...já mám kolo 30 let staré...a tenkrát stálo 1660Kč...mám ho doteď.

MTB staré 15 let..původní cena lehce přes 16tis Kč, ale k tomu dokupovaná vidlice (tenkrát cca 7500Kč dnes cca 9tis).

Dnes by to první kolo stálo tak 15000Kč a to druhé odhadem mezi 25-30tis.

Tazatel mluví o i o terénu. Ano, terén si každý můžeme představit trochu jinak. Ale terén pro MTB bez slušné odpružené vidlice je "očistec"..Prostě je třeba vzít na vědomí, že u MTB za 10tis (nového) bude osazena vidlice v ceně cca 1500Kč (a to ještě spíše přeháním). Na asfaltované či šotolinové cyklostezce je to jedno, ale v terénu je rozdíl obrovský.

Ale ano, pokud chce jezdit rekreačně po lese a asfaltu, ročně 500-1000km a neváží metrák, potom kolo kolem 10tis samozřejmě sežene. Ale kvalita to prostě být nemůže, to není možné postavit resp. vyrobit.

kolista

Kola vidim cenově spíš naopak. To co před 15 lety stálo 20k je dnes za desítku.

Kolo za 10 a 20k - kvalita pro normálního turistu bude prakticky stejná, rozdíl bude jen ve váze. Nebude vážit 12 kg ale 14. Očistec je spíš desetikvalt ve sněhu/ blátě ;)

Slušná vidle dřív stála desítku, dnes je srovnatelná tak za 2-3k. Na normální ježdění bohatě stačí jak funkcí tak životností... Málokdo jede v šutrech víc jak 30 kmh aby poznal rozdíl...

Není možné vyrobit - ale je, výrobní ceny jsou řádově nižší než prodejní.

pisalka
hodnocení

0x

Zprvu bych poznamenala, že kolo za 10 tisíc se dá sehnat už vcelku slušné. Já si před 3 roky koupila horské kolo za 8 tisíc a nemohla jsem si ho vynachválit. Jezdila jsem převážně po cyklostezkách a silnicích a jezdilo se mi perfektně. Vy si nejdřív stanovte priority co chcete, aby kolo mělo a poté vybírejte. Například jakou velikost kol chcete, jestli V brzdy nebo diskové, barvu atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]