Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubnutí během

Od: milena71 odpovědí: 31 změna:
Dobrý den, co nejstručněji : je možné že po mšsíci běhání nemá ani kilo dole? Je mi 45, 84kg/168, původní váha 73, v září jse po 30 letech přestala kouřit. Také jsem přibrala cca -10 kg :( .
Celého půl roku jse se držela na zdravé stravě a i přesto šla váha hore :( . Teď jse se dala na běhání, sleduji tepovou frekvenci, začala jse mírně běh chůze do 2km. Po měsíci se tělo i fyzička zlepšila až na běh 5.5 km přibsprávné tepovce. Mám sama ze sebe radost že jdu nahoru (dřív jsem nedoběhla ani na bus aniž bzch se zadýchala ), ale zároveň zklamaná a demotivovaná že kila dolů nejdou. Max se mi tvaruje tělo. Jen jse chtěla sdílet i jiný názor zda je to normální .
Děkuji za názory

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

0x

Tak se zkuste změřit v pase. To je taky dobrý parametr.

m
hodnocení

Děkuji podle toho změny jsou ale ta váha ta mě straší. Děkuji za odpověď

bezec
hodnocení

0x

Příjem je stejný jako výdej. Pokud se tvaruje tělo, tak se mění poměr tuku/ svalů, zlepšuje se kondice = funguje to. Vydrž a váha půjde dolu.

Na hubnutí je málo zátěže = běhat 4x týdně 10 km, s takovou nadváhou ale bude lepší spíš chodit procházky svižnou chůzí ideálně s holema (zapojí se horní půlka těla = větší spotřeba energie, zároveň se odlehčí kloubům) Co nejdelší, jak je čas, klidně 10 - 15 km 4x týdně, k tomu nějaké bazény, za hodinu naplavat 2 km všemi styly aspoň jednou týdně...

Od září +10 kg = moc žereš a je minimum pohybu, chtělo to hýbat se už na podzim...

Psal jsem to vedle - abych hubnul tak k normální zdravé stravě potřebuju týdně buď naběhat 40 km nebo 300 km kolo, atd. (a to nejsem tlustej)

milena71
hodnocení

Rada s pohybem dobrá, názor že žeru taky. Nehraje taky roly že jsem přestala kouřit a zavodnění potvrzeno lékařem, přes zimu jsem určitě přibrala díky tomu že mám méně pohybu , to je pravda. Nerozepisovala jsem jídelníček aby se to nepochopilo jako aliby že za to nemohu,ale opravdu se snažím nejíst tučné,mám v jídelníčku hodně bílkovin, ovoce zeleniny. A to nejen teď co jsem zapojila ten běh. Možná bude hrát roly i zaměstnání pracuji v nerovnoměrném směnnovém režimu ( 12 hod směny např. Denní,noční,noční,volno,volno,denní,denni,noční,noční a to , asi 70% směny prochodim).
Děkuji za názor , potřebovala jsem zjistit kolik je přibližně potřeba času na spuštění hubnutí pokud se dodržuje pohyb, strava s ohledem na věk ,váhu ,atd. Na to aby člověk naběhal 40 km a najezdil 300 km asi v týdnu nestačí 1celý volný den a půl dne po nočnnich směnách. Navíc mám rodinu 3 děti, domácnost atd. Ten čas vám upřímě závidim.Chtěla jsem jen názor jestli to může trvat i déle než se to spustí.
bezec

Hned to nejde ;) A už jen to že svaly sílí = nabírají objem může vyrovnat úbytek tuku = váha zůstane a půjde dolu až se svaly vyvinou a bude jen ubývat tuk.. 40 km je 4x týdně hodina nebo 2x týdně 2h

S prací to jde kombinovat např. parkovat kilometr od práce a dojít pěšky, tam a zpět to je 2 km denně.

Hlavně vydržet a neznechutit si to. Na běh pozor, nadváha přetěžuje klouby, lepší je nejdřív zhubnout třeba procházkama a až pak se může běhat..

milena71
hodnocení

Děkuji, to já nic nevzdávám. Cestu do práce už druhým rokem řešim na kole 12 tam, 12 zpět. Od Května budu prokládat kolo s během tak by to také mohlo zabrat.
Děkuji za odpovědi - jinak běh je super, nikdy bych nevěříla jak může chytit a bavit.
bezec

Tjo, moc mi nesedí 168/84 kg a dva roky dojíždění do práce 12+12km + v práci chození... Asi fakt žereš ;)

Nejlíp se hubne na běžkách - polodenní/ celodenní výlety ca 50 km. Pak procházky - Nordic walking. Pro tebe ideál asi někam dojít svižnou chůzí, tam sundat vrstvu (nezpotit se při běhu), 20 minut běhat a pak zase nandat vrstvu (neprochladnout po zpomalení) a dojít zpátky, celkem ca 2 hodiny... Delší běh až zhubneš pod 70 kg, jinak si i s dobrýma botama odrovnáš klouby - kolena, kotníky.. Kolo je taky dobré, v horším počasí to chce kvalitní oblečení (obecně přední strana neprofuk přes kolena pružný, zadní strana musí větrat.

Přes týden jak je čas a nálada, o víkendu delší výlety - to se dá i s dětma. S děckama 4-10 let to dělám že já běžim a prcek jede na kole, větší už to samé. - Jestli máš děti tak je proháněj, taky jim to neuškodí.

Běh super - no to nevim, z kopce to nejede ;)

milena71
hodnocení

Vloni jsem taky po dojíždění cca 3x týdně na kole měla 72 kg, letos jsem ještě nevyjela. Zatím letos zkouším běh. Na denní směnuje na kolo ještě ráno tma ( vyjíždiím před 5 )a po 12 hod směně noční to fakt sranda ráno není. , na kolo nastupuji v květnu. V dotazu jsem jako první info uváděla že jsem přibýrala po tom co jsem přestala kouřit. Nikde jse nepsala že nežeru a že jsem tlustá celý život. Sportovat budu sama , honit děti nebubu 2 dcery jsou těhotné a třetí maká na koních.
Vím že to dolů půjde , že jsem něco zanedbala , chtěla jsem slyšet že je možné že to bude trvat dýl. Což jste už napsal a za to děkuji
bezec

:) S nadhledem...!

jj, říkám že to nesedí - místo dvou let deního dojíždění to bylo 3x týdně jen přes léto a od podzimu bez pohybu + konec kouření..

Dolů to půjde. Rozumné je hubnout max. 2 kg za měsíc, a je potřeba vydržet = trvale změnit způsob života.

Sorry za tykání, žraní a celkově rejpání ;)

milena71
hodnocení

To je v poho, díky za názor i tohle dokáže motivovat. Jen nejde soudit všeobecně, každý z nás je individuální případ.
Nepolevim, vůli asi mám když jsem po 30 letech přestala čudit :) a lehké to nebylo. Už i to je motivaace.
Díky

hodnocení

0x

Dobrý den, zadejte si na netu kalorické tabulky kaloricketabulky.cz/...

zaregistrujte se a zapisujte si, co přesně a kolik toho denně sníte (na těch webovkách je to jednoduché) Tam přesně uvidíte, kolik přijímáte sachridů, proteinů, tuků apod. Tzn. Když se sacharidově přiblížíte hranici 100%, tak už sacharidová jídla přijímat nesmíte. Takže strava je velmi důležitá. Chce to hodně zeleniny a ovoce, minimum cukrů (sušenky, cukr a jiné sladkosti), po běhání se hnedka nenarvat jídlem, páč to, co vyběháte okamžitě naberete. Hodně pít čisté neslazené vody. V tom běhu určitě nepolevujte a zkuste si přidat v nějaký den třeba box. Kupte si boxovací pytel a můžete půl hoďky denně trénovat. Já ho mám také a můžu jen doporučit. Krásně si procvičíte svaly v těle.

A neklesejte na mysli, ona změna přijde. Každé tělo je jiné a každý má úplně jinou genetiku. Někdo koukne na činku a hned je Schwarzenegger a někdo může zvedat tuny závaží a stále bude ektomorf *smich*

milena71
hodnocení

Děkuji, na stránky mrknu. Celý život jsem po dětech blbla s dietama a i to se dnes podepisuje, všechno mi to tělo vrací.
Vydržim a děkuji všem za příspěvky, pomohly.

paspulka*
hodnocení

0x

S hubnutím mám zkušeností na knihu...tady -při tvých info-je rada - pokud jíš 5x denně,můžeš místo 2x svačina mít 2x koktejl Slim,obsahuje všechny živiny.Je to lepší nežli sladké ovoce...nauč se taky nesladit,pomalu ubírej cukr až dojdeš na 0-věř,že je pití lepší bez cukru.Taky vyřaď! všechny buchty,koláče - prostě to,kde je mouka.Z uzenin jez jen ty.které jsou bezlepkové.Ostatně jakákoliv potravina bezlepková - to znamená bez přidané/stejně to je kvůli tomu,aby to víc vážilo/mouky je zdravější.Nauč se vařit dušením-na vodě-a pak jen lžička ramy..žádné máslo,sádlo atd.Nauč se nekupovat to,co víš,že určitě sníš,když to bude v lednici..je to těžké-máš rodinu,ale zvládnout se to dá.Tím,že se ti tvaruje postava - skvělý začátek,začíná ubývat tuk a zpevňují se svaly..Za rok budeš jiný člověk.´zpevněná,zdravější,sebevědomější.

milena71
hodnocení

Taky děkuju za radu, nejdřív uoravím jídelniček než začnu kupovat náhražky ;) . Jsem typ masáka, se sladkým problém nemám. Piju nechucenou vodu a to už leta.
Však já vydržim, jen to jde pomalu. Asi už taky stárnu, možná hormony ( chirurgicky odebrán spodek).
snad vzdržím i nekouřit, není to sranda, je toho nějak moc.
Děkuji

hodnocení

0x

Platí co jsem napsal kuku k otázce Jak začít běhat. Ale ty už jsi mnohem dál a to je prima. Asi se na tom podepsal i ten nešťastný spodek ale věk ještě asi ne/jsi r.71?/. Ale přítelkyně na tom je podobně a je fit a o 10 let starší...a mám známou, která začala běhat po šedesátce a chodí na závody, i když jenom krátké, do 5 km,mladé soupeřky ji uznávají a jí se běhání moc zamlouvá. Pokud napíšeš ve vnitřní poště,napíši víc. A hlavně...pro hubnutí je třeba běžet pomalu a radši déle. Ať se ti daří, Mileno!

milena71
hodnocení

Díky za podporu. Vydržím, omezím kalorie, pokud to jen půjde budu běhat na den, to by bylo aby nebylo. Ještě mám prosbu, nevíte o nějaké diskuzi kde by se daly přečíst názory, zkušenosti, rady? Našla jsem jen starého data. Děkuji
stir*

Mileno, delas nekolik chyb soucasne. Nevim,jestli se to zobrazi,tak jen strucne.Omezovat kalorie neni vhodne, telo z nedostatku setri, zpomaíuje metabolismus a tim padem vydej. Hlavni duvod proc nehubnes je ve spatnem jidelnicku a pravodelnosti, musi se jist malo a casto, pravidelne. Ovsem zadne polotovary... Dalsi chyba je hubnuti pohybem. Tak to nefunguje, mozna kratkodobe, docasne, nez onemocnis nebo se prestanes hybat, pak jdou kila nahoru. Lidi tomu rikaji jojo efekt. Proc zrat a pak se nutit do pohybu? Hubnout jde i na gauci,, 12 kg za dva mesice, osobni zkusenost. Je to jen o strave, nejlepe syrova zelwnina a ovoce a doma pripravena strava,zadne polotovary, pecivo a ruzne dalsi blafy. Co se tyka sportu, by me zajimslo, kolik tepu udrzis pri behu. Ono nejakych 85kg zive vahy, pro beh bohuzel mrtvé vahy stoji dost vykonu, to rozhybat a udychat ...taktez je dulezita doba, lednoduse receno, 12 km do prace a z prace zabere na kole dvakrat zhruba pul hodiny, coz nema vyznam. Pro netrenovaneho jedince jde o zatez hrazenou z glykogenovych zasob, na tuk si telo ani nehrabne. Lepsi bude tam autobesem a zpet pesky sviznou chuzi. Vydas sice malo kalorii,ale to neni dulezite, dulezite je, ze organismus bude hradit z tukoveho metabolismu. Takze takova svizna dvouhodinova prochazka je na hubnuti daleko lepsi nez kraty beh ci jizda na kole. Dulezita je ale strava, bez toho to nepujde. Obezni lidi jsou podvyziveni, pocitat kalorie nema smysl, jde o dalsi organicke mineraly a vitaminy, vlakninu.

doplněno 05.05.16 11:33:

no jak myslis Mileno,chtel jsem ti poradit. Myslim ze neni dobre si vzit z kazde odpovedi jen neco nebo jen to,co se ti hodi. Nejde jen o to, ze vsechny odpovedi nejsou spravne, spis o to, ze organismus zadne kompromisy neuznava a nic neodpusti. Nejde vubec o to, jestli vydas vic kalorii nez prijmes, jde o to, jake kalorie prijmes a jake vydas. Moje teta taky behala,ale mela rada klobasy, prijimala tuky, vydavala ale cukry, ponevadz beh neni vhodny na hubnuti. Az po roce dala na moje slova, zmenila pristup ke strave a naraz hubne i bez behani.Ja myslim,ze ty mas pohybu az az v praci, tam problem neni. Behat muzes kdyz te to bavi, ale nebrat to jako primarni aktivitu na hubnuri. Pri behu netrenovany jedinec neudrzi aerobni pasmo a verim,ze ani nemuzes kvuli smenam venovat sportu tolik casu.. a to ze si obcas vyrazis nebi pravidelne, v tom je ta chyba a tvoje telo pak cerpa predevsim glykogen, nikoli tuky. Ja taky jezdim, cca 500_700 tydne, ale pravidelne, takzw moje twlo je na to zvyklé a cerpa tuky brzy, drahocenné sacharidy si setri. Duíezita je pravidelnost ale strava nade vse. Hunmuti je snadne a zacina ve hlave, clovek musi jen chtit.

milena71
hodnocení

Dlouhá odpověď až jsem se v ní začala ztrácet ale děkuju. Polotovary nejím, vařím si doma a zvlášť sama pro sebe, sedět doma bych stejně nevydržela, úplně nesportovní typ taky nejsem ~ dokonce jsem ujela s přítelem 250 jo na kole za 2 dny, takže zas tak velkou zátěž si nedávám, tepovku hlídám aplikaci v mobilu a běhám opravdu pomalu takže to jde. Z práce pěšky? Umíte si to vůbec představit po 12 hod směně a mám doma děti ty nemůžou čekat by se jim maminka vrátí z procházky v 8 večer. Nebo po 12 směně po nočních to bych usnula za chůze. Ono to nějak půjde, z každého příspěvku si něco beru. Každý názor dobrý, děkuji
bezec

Neboj ono to půjde. V podstatě stačí mít příjem o něco menší než výdej, pestrou vyváženou stravu kde je hodně zeleniny a co nejvíc pohybu k tomu, ideálně vytrvalostního typu, nízká zátěž po dlouhou dobu. Trénovaný může mít i vyšší zátěž a bude pálit tuky, netrénovaný zhubne spíš procházkama než během...

Hubnout na gauči- to musíš jíst jen zelí a mrkev, a bez pohybu ti budou atrofovat svaly (nejsou potřeba = zmenší se). Ubereš na kilech, ale tudy cesta nevede.

Práce + děti je složitý zkombinovat. Dá se sportovat i s dětma (já běžim děcko na kole), obden je hlídá táta/ máma se jde hýbat atd. Mít čas na pohyb 10 hodin týdně tak by se sportovalo líp. 12 hod směny to je tak po práci děckám uvařit a jít si lehnout na gauč... Obdiv a držim palce.

Tlusťoch co říká že je tak spokojený - spíš je jen pohodlnej a namlouvá si že je to ok. Ale když ho to baví proč ne. Ale ať to nenutí ostatním, názor že být tlustej a při sebemenším pohybu hned chcípat je v pohodě já opravdu nemám.

PS: času máš málo, neplýtvej s ním sezením u počítače, ale dělej něco užitečnějšího. ;)

milena71
hodnocení

Jo jo máte pravdu, hýbat se musím. Děkuji moc za názor.

hk
hodnocení

0x

Dobrý den, mně je o něco více než vám, mám nadváhu a je mi to úplně jedno. Neběhám, jezdím jen autem i kilometr, pohyb nemám téměř žádný. Proč to píšu - každý je spokojený s něčím jiným. Já bych netajtrlíkoval jako vy, protože bych spokojený nebyl. Namítnete něco o zdraví - víte, já na zdraví kašlu. Nechci tu být do 90ti - to ani náhodou. Už málo přes 80 je dost na to, aby mozek začal zlobit. Bohužel tohle vidím u svých blízkých.

Ale myslím si, že pokud umíte uběhnout 5,5 km pak kloubouk dolů. 5 km jsme běhali v rámci tělocviku kdysi dávno na střední a měl jsem toho už tenkrát plné zuby a to mi bylo skoro 18.

Myslím, že můžete být maximálně spokojená!

milena71
hodnocení

Dobrý den, být stejný nemůžeme. To by to vypadalo. Prostě mě to i baví. Když si vzpomenu co jsem uběhla na začátku a teď tak mám radost. Oni ty kila taky půjdou. Jen to chce čas. Děkuju

hodnocení

0x

Mileno, škoda,že jsi nenapsala kde bydlíš nebo nedala přímo e-mail adresu. Žádala jsi nějaké kontakty pro výměnu názorů,něco najdu,co je použitelné pro tebe,ne pro výkonnostní vytrvalce. Dobré věci najdeš např. na rungo.idnes.cz/..., je tam i rubrika zdraví,nebo Triexpert běžecká poradna. TADY čtu množství dobrých rad i podpory pro tebe ale i naprosté nesmysly. Věřím,že se v tom orientuješ a vytřídíš si to. Oceňuji tvůj skvělý elán,ona časem nějaká kila dolů půjdou. Pokud nijak rapidně/každý jsme jiný/,i zpevnění postavy,lepší dýchání/to už vidíš i dnes/ a posílení srdce i vůle stojí za to úsilí. A radost k tomu! Držím palce!

milena71
hodnocení

Ahoj, děkuju za tip podívám se. Jsem z Pardubicka, bydlím v jedné obci kde nikdo neběhá. Spíš jsem pro všechny exot . Nemám si o tom s kým popovídat, tak jsem napsala na Poradnu. Jinak díky za ní. Názory si přeberu, z každého příspěvku jsem si něco vzala. Zapisují si do malého kalendáře kolik a kdy běhám. A když listuji zpět tak mám radost. I za to to stojí. Dnes začínám s kolem už se těším jen mám obavy po noční domů asi budu ko . Tak jo všem přeji krásné jaro. A děkuji.

hodnocení

0x
Slíbil jsem něco poslat: behej.com/... stejném webu behej.com je rubrika ZAČÁTEČNÍCI.Zajímavé postřehy najdeš na: lenkaclenka.blogspot.cz/... ...ale to spíš zábavná literatura a Lenka je docela dobrá běžkyněStejně dobrý je běhající penzista www.dedekbeskydsky.estranky.cz ... literatura o běhání pro zasmáníJak začít běhat | Sport, zdravé hubnutí, běhání, jogging ...behame.cz/191/jak-zacit-behat/V úplně prvním článku na webu behame.cz budu psát o tom, jak i úplný začátečník a "nesportovec"může začít běhat. Pokud jste nikdy nesportovali nebo ...Proč začít běhat? | behani.netbehani.net/proc-zacit-behatKaždý, kdo se jednou rozhodl začít běhat, měl svůj důvod. Ať už to bylo kvůli zdraví, postavě nebo jen tak pro zábavu. Důvody jsou různé, podstata ...Zapujte oblíbenější výsledkyZačít Běhat TréninkovýJak Správně Začít BěhatJak Začít BěhatJak Zacit BehatChci Začít BěhatJak Se Naučit BěhatJak Začít Běhat S NadváhouJak Začít Běhat PlánJak Začít Běhat Tréninkový PlánJak Začít BehatProč BěhatZačínám BěhatJak začít běhat aneb z absolutního antiběžce přijatelný ...rungo.idnes.cz/jaro-je-tu-jak-zacit-behat-0hq-/behani.aspx?c=a150219_100615_behani_onr"Běhat tedy já rozhodně nebudu!"Možná, že to byla před nedávnem i vaše slova. Vzpomínky na proklínanou školní patnáctistovku vás pronásledovaly ...Jak začít běhat - top4running.cztop4running.cz/pg/jak-zacit-behatJak začít běhat? Vítek Pavlišta, dvojnásobný vítěz We Run Prague, trojnásobný mistr republiky v půlmaratonu a úřadující mistr republiky v maratonu ...Jak začít běhat | behani.netbehani.net/jak-zacit-behatJak začít běhat, rady pro začátečníky o běhání, ... Uspořádejte si své myšlenky. Zvažte všechna pro a proti. Chci začít běhat?Kdy začít běhat s dětmi? Poradíme jak - Sport.czwww.sport.cz/behani/radime/clanek/658786-kdy-zacit-behat-s-detmi-poradime-jak.htmlV jakém věku by tedy dítě mělo začít běhat? Děti mohou začít hned, jak se to naučí - běh ale musí být vždy součástí her.Zkuste začít běhat - FITwebwww.fitweb.cz/clanky/pohyb/458114-zkuste-zacit-behatZPĚT. Zkuste začít běhat. Nepotřebujete k tomu nic jiného než odhodlání a pořádné tenisky. Běh je přirozený pohyb, díky kterému budete v kondici a ...Začínáme běhat: Jak začít běhat - Sportwww.sportuj.com/view.php?nazevclanku=zaciname-behat-jak-zacit-behat&cisloclanku=2013010014Sportuj.com- Vše o sportovním tréninku, chcete poradit se sportovním tréninkem či výživou, pak jste na správné adrese
milena71
hodnocení

Super děkuji za snahu, postupně proklikám. Míla

hodnocení

0x

Na kila se vykašlete. Naměříte-li v příslušných partiích menší obvod, aniž by se změnila hmotnost, tak to znamená, že se vám každé kilo tuku nahradilo kilem svalů. Svaly mají vyšší hustotu než tuk, tudíž zabírají menší objem. Vaše aktivita tím pádem směřuje správným směrem. Časem půjdou dolů i ta kila.

milena71
hodnocení

Váhu jsem odnesla z baráku a jsem víc v poho. Neřešim, cítím se lépe. Děkuji
Míla

hodnocení

0x

Doufám, že se vám daří, Mileno! Jo, váha v baráku není to nejdůležitější...:) Toto je víc:

https://www.zena.cz/krasa/prvnich-11-kilometru-jak-jsem-se-donutila-zacit-behat/r~5f961652153611e682380025900fea04/?utm_source=volnyHP&utm_medium=stylebox&utm_term=link_4

milena71
hodnocení

Ahoj, teď jsem neměla moc času malovala jsem koupelnu. Matku v baráku sama tak je to trochu časově náročné. Do toho zahrádka. Ale i přes to už 2X do práce a z práce na kole což je 36 km + 15 km wake známím na akci. Dnes si půjdu zaběhat a na 17hod na noční. Váha nevím, kalhoty volnější ale hlavně dobrý pocit a radost. Teď je tak nádherně počasí vůbec se mi nechce na noční. Děkuji za dotaz teď už je i zahrádka tak na netu moc nebudu ale budu ráda když si ještě napíšeme. I to mi pomáhá. Díky Míla
doplněno 10.05.16 09:22: Sice nerada takhle posílám kontakt ale bude to takhle lepší. milena.vaskova.71@gmail.com
doplněno 10.05.16 09:30: Moc pěkný článek díky za motivaci i za podporu

stir*
hodnocení

0x

tak kolik se ti Mileno podarilo za ty dva mesice sundat? Jestli to neni tajemstvi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]