Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké kolo vybrat

Od: joseumberto® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl bych si koupit kolo na cestování a lehčí turistiku do terénu, napadlo mě jestli je dobrý nápad koupit ho z bazaru - kamarád mě řekl že tam bývají rok dva staré kola, jen bych chtěl vědět jestli se na to můžu spolehnout, přece jen už nebude v záruce. Jinak mě ještě zajímá jaké kolo bych si měl pořídit, jaký typ a velikost, do nového jsem ochotný investovat až 15 tísíc, měřím 189cm a vážím 97Kg.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

2x

nejlepší je,najít si "malého"prodejce,který tomu rozumí.Já mám štěstí,pán co má u nás obchod je nejen prodejce,servisák,ale i závodník jak na silnici,tak na MTB.Poradí,vybere a nechá odzkoušet a potom ochotně a kvalitně servisuje.Takže já jsem pro najít si dobrého prodejce.

To bude asi to hlavní,jak budete mít představu co asi chcete rozhodně si model vyzkoušejte,jak se Vám bude sedět,jestli se nehrbíte nebo nebude jinak nepohodlné.Se svou výškou si můžete dovolit i 29kola,na cestování s nosičem po cyklostezkách budou fajn.V terénu závodit asi nebudete:)takže i tam to s nimi v poho půjde.My jsme doma spokojeni s Meridou,za rozumné peníze dobrá výbava,ale na trhu je takových značek víc.I u "malých"prodejců,pokud jsou solidní jako ten můj,tak Vám nabídnou i staré modely s velikou slevou,objednají Vám jej a nechají odzkušet.Taky Vám pomůžou vybrat ideální pláště.

Pokud kolo budete používat jako my,s nosičem na dlouhé letní cestování,řekněte to u koupě,aby Vám nějaký nosič pasoval.Dneska to není tak lehké a potom člověk domá musí kutit.,protože jsou různé tvary rámů.Pokud si kolo budete vozit i v autě a často sundávat přední kolo,aby se vešlo,tak bych se vyhla kotoučovkám.Někdy nám dlouho trvalo to dobře usadit,ale třeba jste zručnější;)V té vaší cenové relaci už dnes seženete kolo s osazením v Deore...ale hlavní je na něj sednout a musí Vám být příjemné,klidně odzkoušejte více modelů.

hodnocení

Děkuju za odpověď, rozhodně to bude nejlepší, náhodou ten váš prodejce nebydlí na severní moravě že ne?;) Tady v našem městečku znám dva prodejce sportovních potřeb a kol, no s tím jedním mám hodně špatné zkušenosti, s tím druhým jsem zatím nemluvil..

lucie*

jo bydlí:)Okres Nový Jičín,Kopřivnice*jasne*snad nejsme sousedi a nemáte špatné zkušenosti s ním:-Dale to by byla fakt náhoda.

mp*
hodnocení

2x

Vezmu to obecně. Prostě nikdy nevyzkoušíte všechno. Pokud na to máte, tak bazar bych nikdy nebral. Bazary jsou zlatý důl pro odborníky, kteří znají, ale hrob pro ostatní. Stejně jak říkal Lenin Učit se, učit se, učit se - jedině tak víte, co kupujete. V tom musím dát tomu starému bolševikovi za pravdu.

hodnocení

2x

Rám XL-21"-22". Kolo horské. Bazaru bych se nebál, ale je třeba znát původ kola. Jestli bude průměr kol 27,5"nebo 29"se musíte rozhodnout sám. 29"je rychlejší na rovině a s kopce, ale do kopce je lepší 27,5".

doplněno 04.04.16 16:56:

Jeden takový tip: bike-forum.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]