Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupuju Kolo

Od: med® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám cca 115kg a měřím 176 cm a jezdím všude. Jaké kolo si mám pořídit a velikost...?

Děkuji !

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně si koupíte kolo trekingové. Zkuste si zajít do specializované prodejny kol, tam se poradit, kolo vyzkoušet - a nekupovat to nejlevnější. Zdravím!

cs.wikipedia.org/...

ar
hodnocení

0x

No nebudem si namlouvat, že jste drobeček, jste prostě pořádný kus chlapa a jestli jezdíte všude, já bych šel do "horala" 29 er. Ten rám je na horalech bytelnější a i vidlice na horaly jsou lepší. Vy budete jednoznačně potřebovat vidlici vzuchovou a nafouknou na svoji váhu, pružinová by při vaší váze moc nechodila. Ty lepší pružinové tak do 90kg ty obyč tak do 65.

U té vidlice to u vás chce vnitřní nohy 32mm. Na krossech(trekech) se dělají jen nohy max 30mm.

Velikost rámu bych u 29 a vaší výšky volil cca 18", ale záleží od jakého výrobce ten rám bude. Máte stejně blbou výšku na centimert jako já :-D a zrovna těch 176cm je výška kde se to lomí. Takže od něterého výrobce bude sedět velikost M (17-18") a od jiného velikost L(19-20). Víc než 19" bych ,ale nebral. Osobně jezdím Ghost 2970 a rám velikost 17,5" a delší představec, místo 70mm jsem dával 90mm.

hodnocení

0x

I když tvrdím, že "horák" je do terénu, tam bych se bez něj neobešel, a na silnici a cyklostezky to je zbytečný módní trend, vzhledem k vaší váze bych šel výhradně do "horáka". Je robusnější a pevnější. Pláště stačí 1,90...na širších se budete zbytečně dřít. A pokud nejezdíte do terénu, na polňačky apod. ale jen po asfaltu, tak klidně pevnou vidlici a nemusíte řešit jak kvaitní a jak drahou vybrat. A kolo určitě v prodejně vyzkoušejte, posez, výšku = velikost rámu a taky výšku sedla kvůli pohodlnému naskakování a seskakování z kola. Tak dobrý výběr a pěkné poježdění!

med®
hodnocení

Děkuji Všem a kolik Kč si mám připravit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]