Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet pravděpodobnost výhry

Od: johnyohny* odpovědí: 2 změna:

ahoj, náhodně jsem u jedné nejmenované sázkové kanceláře správně tipnul na facebooku soutěž přesný výsledek a střelce posledního gólu.

Jednalo se o zápas Sparta-Slavia 3:1 (poslední gól dal Zahustel-levý obránce). Prostě ze srandy jsem to tipnul a trefil to :D

Zajímalo by mne jaká je pravděpodobnost že zrovna trefím přesný výsledek a toho střelce? Počítejme, že je 16 hráčů na obou stranách (včetně náhradníků).

Dokázal by mi prosím někdo spočítat, jaká je pravděpodobnost výhry?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

crate*
hodnocení

0x

Kombinace bez opakovani...v tomto pripade je to logicky 1:16 cili 16%, ze trefis spravneho hrace jako strelce golu.

Moznych kombinaci jak mohl dopadnout zapas jsou tri (1-0-2) 33%, moznosti klasickych sazek na vysledek je pet (1-10-0-02-2) 20%.

Z toho vyplyva, ze bylo 4368 moznych kombinaci na vysledek a na stelce golu. tudiz pravdepodobnost vyhry byla 0,022%.

Crate

Není to přesné.Zaprvé-hráčů není 16.ale 32.Takže 1:32 t.j. něco přes 3 procenta.Potom musíme brát v úvahu,že zápas může skončit 1:0.0:1...nebo (čistě teoreticky) 10:10 nebo ještě nějakým divočejším výsledkem.Takže spočítat všechny možné (i teoretické) výsledky,násobit 32 .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]