Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz:je vhodné dát synovi 11let na fotbalové treninky závaží na nohy(0.5kg)na posílení nohou a svalů.Četl jsem,že to používají i děti třeba na sportovní airobik...Děkuji moc za odpověd
http://www.coretraining.cz/2016/03/pravda-o-detech-a-silovem-treninku/
Doporučuji přečíst tento článek
Doporučujete článek, který srovnává posilování s činkami a nošení školní tašky?!
(Aby bylo jasno, nejsem proti. Ale jestli někdo pro ospravedlnění i klidně dobré věci používá nesprávné argumenty, to mi vadí.)
Já ho ale četla celý, nevím, kde berete tu informaci, že ne. A vím, že není o porovnávání tašky a činek. Ale obojí je uvedeno jako argument, lživý argument, protože porovnávat tašku a činky nelze, a to mi prostě vadí.
Můj komentář neodpovídal přímo dotazu tázajícího, spíše jsem se mu snažil poskytnout další informace nebo náhled na věc. Článek jste naprosto špatně pochopil. Jeho hlavní myšlenka není srovnávání posilování dítěte s nošením tašky do školy, ale že kontaktní sport, jako je hokej nebo fotbal, může představovat (resp. představuje) pro dítě mnohem větší zdravotní riziko než kontrolovaný pohyb (zvedání činky) pod dohledem trenéra a že správný a rozumný silový trénink může dítěti jedině prospět než uškodit (jak například někteří tvrdí, že automaticky zkracuje růst).
Mně zas vadí, když se do mě navážíte, aniž byste četl celý článek...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.