Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšetření myostatinu

Od: samurraj® odpovědí: 4 změna:

Zdravím, chci se zeptat, zda existuje nějaký dostupný test či vyšetření, kde bych zjistil, kolik mám v těle myostatinu? Nebo zda ji lze nějak omezit, myslím její tvorbu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den samuraj, bílkovina myostatin je hlavně produkována buňkami kosterního svalstva, koluje v krvi a působí na svalovou tkáň.Jestliže by tělo nebylo schopno produkovat tuto bílkovinu, nebrzdil by se přehnaný:-D nárůst svalstva. Blokace myostatinu, pokud je mi známo, je zatím ale stále ve stadiu laboratorních experimentů. Faktory, které ovlivňují růst síly a svalové hmoty, působí komplexně a nejsou ještě zcela a beze zbytku prozkoumané,tudíž i testy se zatím stále provádí pouze na zvířatech.

.Pokud ale chodíte do posilovny a dodržujete správnou výživu s dostatečným přísunem vitamínu B1, zotavení a rozumnou míru tréninku a jeho intenzity, máte dostačující podněty k růstu svalů a nemusíte se pídít po nějakém svalovém dopingu.*jasne*
Pokud se objevily na trhu již nějaké doplňky hlásající omezováníí tvorby myostatinu, otázkou je, jestli jsou vůbec účinné, zda to není jen tahání peněz z kapes

hodnocení

Špatně jste mě pochopila. Já rozhodně nehledám nějaké látky a tuplem ne zakázané, které by nějakým způsobem měnily genetiku. Jenom chci vědět, jestli někde v nemocnici (kde) mohou udělat vyšetření, kolik této bílkoviny v těle mám.

nikdo020
26.03.17 15:38

.

hodnocení

1x

Tak to se tedy omlouvám. Kde by vám vyšetření mohli provést , to nevím,Jedině se zkusit pozeptat v Motole, kde je odd.pacientů se svalovou distrofii( ochablost kosterních svalů) - taky stále bádají po příčinách, možná byste nějakou informaci od nich ohledně myostatinu dostal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]