Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Před týdnem jsem začala pravidelně běhat, jenže po 1 km mně začnou bolet tzv. krátké natahovače prstů (viz obrázek). Teda aspoň myslím, že se jedna o tento sval. Koukala jsem na anatomii nohy a místo bolesti se shoduje s danou oblastí. A proto se chci zeptat zda je to při začátcích normální anebo mám zajít k doktorovi.
Dobrý den, znám to z rychlejší chůze - nárt se zatáhne a bolí to jako křeč. Normální to asi je, když není tělo rozcvičené a má málo hořčíku - začal jsem "zobat" tabletky hořčíku a myslím, že je to lepší. On ten hořčík je dobrý i na přenos kyslíku v krvi a končetiny jsou teplejší. Zkuste hořčík a doktora zatím ne. Jo, a dobré boty. Zdravím!
kalamityjane...tedy asi Jana? Takže, Jano! Botami to asi nebude, kdysi jsme běhali v teniskách, i maratony. Botasky přišly až někdy v sedmdesátých letech, mluvím o minulém století a vy mladí byste se i jim dnes smáli. Při dnešním sortimentu bot a značek se ani nedivím, nepochopili byste. Nějaký půlhodinový běh ti nohy nezničí žádné boty. Doporučený hořčík je spíš proti svalovým křečím, ale v žádném případě neuškodí. Ale na tvůj problém nepomůže. Před vyběhnutím se trochu rozhýbej a ty nárty jemně promasíruj, nebo přímo celá chodidla. Kup si třeba tubu mentholky s konopím /mentholka, konopné mazání/, teď běží reklama v TV. Ale radši chladivou. Nebo obě, chladivou i hřejivou..A promasíruj to i po běhu. Jemně! Hřejivou před během, chladivou po běhu. Píšeš, že už po kilometru, to je divné, to je brzy. Rady najdeš na běžeckých serverech např. bezvabeh.cz, behej.com, rungo.cz, seznam.cz/behani apod., před vším samozřejmě www. Tam se můžeš i přímo zeptat, poradí ti odborníci. Nepřeháněj ani vzdálenost ani rychlost, než si tělo zvykne a hlavně se nenech odradit. A klidně napiš - jak123-zavináč-email-cz. Tak ať ti to běhá...PĚKNÝ VÍKEND!
Ještě k výše napsanému: Dej si na google Lidl a najeď na akční leták tohoto týdne nebo přímo najeď na lidl.cz/... Pokud máš někde poblíž prodejnu řetězce Lidl, najdeš tam od čtvrtka solidní běžecké vybavení za oproti konkurenci sportovních prodejen třetinové ceny. Boty jsou pro tvůj účel solidní, textil výborný, výhrady mám pouze k nedostatečné prodyšnosti lehkých běžeckých bund, ale tato nová kolekce třeba bude lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.