Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem ve stresu - co s tím dělat?

Od: tenzoufalej odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,

je mi 17let, hraju za dorost a protože v áčku jeden týpek nedostal dovču, tak nemůže jet na soustředění. A mě nabídli, jestli nechci jet místo něho. JÁ na to kývnul, protože je to šance a hlavně zkušenost. Jenže problém je v tom, že z toho áčka skoro nikoho neznám, pár jenom od vidění, nikdy jsem s nima ani netrénoval a hnedka s nima jedu na pět dní přes půlki republiky. Jsem z toho hrozně nervózní, mám z toho skoro deprese. Nevím, co s tim mám dělat. Bojím se toho, jak mě mezi sebe přijmou, bojím se toho s kým budu na pokoji, bojím se toho jak mi to půjde a bojím se toho že tam budu nejhorší. Jsem z takovejch věcí hodně nervózní, většinou z toho mám průjmy :( Vůbec nevim, jak se tohodle "strachu" zbavit. :(

Za jakoukoliv radu Vám budu nesmírně vděčný :) Tak, prosím :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý večer. Berte to jako dobrou životní zkušenost. Seznámíte se s lidmi s kterými Vás spojuje fotbal. Pokud jste komunikativní a přátelský, tak snadno zapadnete do kolektivu. Když se člověk něčeho bojí předem, tak to většinou dopadne dobře. Říkejte si, že když nejde o život, nejde o nic. Nestresujte se předem, ono to nějak dopadne. Je to jen 5 dní, tak si jich snažte užít co nejlépe a nepochybujte o sobě už nyní..

tenzoufalej
hodnocení

jenže já mám z nervozity většinou zažívací problémy - průjmy. A nejsem moc komunikativní, spíš uzavřený do sebe :( a nezvládám se přestat nestresovat z tohohle. fyzicky na to nemyslim, ale někde uvnitř, jsem nervózní :(

hele, tohle znám - já taky všechny stresové situace prožívala už den předtím na wécéčku *smich* a přežila jsem... s tím nic neuděláš - ale opakuj si, že co tě nezabije to tě posílí, že nejde o život, ale jenom o pár dní - uvidíš, taky to přežiješ...

a jestli nejsi komunikativní, vem si s sebou něco, co tě zabaví i samotného...

mecik*
hodnocení

1x

Není to snadné, ale uvědom si, že jednou začínal každý.Kluci mají výhodu, že to mají za sebou, až pojedeš potřetí, přijde někdo po tobě a bude to zase on, kdo bude nejistý.Každý mistr světa byl jednou nováčkem.

janka68
hodnocení

0x

Zkus prevenci. Jak píšeš, některé z těch kluků od vidění znáš; zajdi za nimi, představ se, poptej se jak to na soustředění chodí, co si máš vzít s sebou, jestli jako nováček máš dovézt nějaké "zápisné" - nějakou záminku si snad najdeš. Zkus se s některým předem domluvit na společném ubytování, klidně přiznej že jsi z toho nervózní a hodila by se ti menší psychická podpora. Třeba přijdeš na to že s někým máš společný i jiný koníček (šachy, dračí doupě, nebo co se dnes provádí na soustředění po tréninku?)... Jestli to ještě stihneš, co se jít podívat na jejich trénink?

figurek*
hodnocení

0x

Ale no tak. Proč ty depky, proč ta tréma? Jedeš přece na soustředění s kluky jako jsi ty. A navíc, ve věku sedmnácti let trvá seznamování sotva chvíli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]