Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu i když je ještě chladno jezdit na kole?

Od: anym odpovědí: 14 změna:

Chtěl bych se už zase projet na kole ale mám obavy že se spotím a potom budu z toho nemocní chci se tedy zeptat jestli je nějak možný jezdit i v současné době na kole aniž bych se zpotil námahou nebo raději počkat do jara až bude tepleji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Není špatné počasí, jen špatně oblečený cyklista. Jezdím celoročně.

72mona3*
hodnocení

4x
Běhá se celoročně, stejně jako by se mohlo i jezdit na kole celoročně. Nejezdí se jen z důvodu bezpečnosti. Zima = sníh, led, břečka. To už teď odpadlo. Takže zvolte funkční oděv a můžete vyrazit. Kdykoli. M.

eulalie*
hodnocení

2x

No jestli se na kolo oblečete tak jako na lyže, tak se možná nenachladíte. Já bych s tím kolem ještě chvíli počkala.

hodnocení

2x

záleží, jak jsi otužilý a zvyklý pohybovat se venku i v zimě - pokud ne, tak radši ještě chvíli počkej... nikdy nezapomenu na chlapíka ze sousedství, který neměl jednu ruku a přesto jezdil na kole den co den do práce několik km - v létě v zimě, za jakéhokoli počasí - ten by byl v pohodě... ;)

hodnocení

1x

A co takoví lyžaři?

stirecek*
hodnocení

1x
VčerA jsem byl a paráda. Nebýt toho větru, tak jsem si to i užil. Proti větru to ještě šlo, po větru to jelo samo, ale ty boční nárazy, to jsem měl co dělat, abych se udržel. Proto na to dnes prdim, fouká tam ještě víc nez včera. Leda tak sednout na horaka a schovat se v lese. Za chvíli si radej pustím cyklokros v TV a sednu si na válce. Pěkně orosený ale v teple, bez větru :)
ar

Štíre, vždyť horáka nemáš,žádný les se nekoná.;) Jinak to vidím stejně jako Radek116.

stirecek*
Jak to ze néé? Ve verzi 28" :) Nedávno jsem ho testnul na sněhu. No ale silnice je silnice!
Můžu i když je ještě chladno jezdit na kole?
ar

Zajímavej horák :-D A to vpředu jsi Ty jak si se válel furt ve sněhu na těch hladkých hadicích, že ano.*smich*

Já to mám pořešené, vytáhli mě na hokej, nejprve sekera přes ruku,pak koňar do stehna a je vymalováno. Jsem rád že jakžtakž chodím a najím se jednou rukou.*bum*Tak šlapej za mě.:-P

stirecek*
Sliky jsem sundal, pro jistotu a nahodil drapaky, které jsem z tohoto kola sundal, jak jsem ho dovezl z obchodu. No ale i tak to byl porod, pomalu každých deset metrů nějaká vyvrtka, ale kupodivu jsem nespadl ani jednou. Ty válce asi fakt mají vliv na trénink stability. Se divím, ze ani ti cyklokrosari napadají, v těch srackach to je děs.

albatros498022*
hodnocení

0x

Kolu zima nijak nevadí, tak ANO!

mp*
hodnocení

0x

Rozhodně je dobré mít kvalitní oblečení. Minulý týden jsem byl na běžkách. Mínus 12 st. čtyři vrstvy. první moira triko pak kipstra (decathlon). Pak třetí vrstva zase moira pulover a nakonec bunda Silvini. Ještě hedvér na krk. A dohromady tak cca tak 6 tis. kč. Ale třeba v Decathlonu se to dá pořídit za polovic, chce to vyzkoušet.

doplněno 01.02.16 16:51:

Hlavně první dvě vrstvy musí být fakt na tělo. Sice si připadám jako (tlustý) preservativ, ale funguje to.

isteron
hodnocení

0x

Keď som mal synov malých, tak na bicykel som ich pustil len od +10°C, a viac.

Ja vo svojich 15 rokoch som jazdil na bicykli aj za mrazu -20 °C. Zima - jar 1956.Otec na bicykli nejazdil do práce, bicykel som mu zobral a išiel do mliekarne nakúpiť mlieko do konvičky. Nič tekutého nerozvážali pre tie mrazy, ani pálenku. Keď som chcel zastaviť, tak som musel vbehnúť s bicyklom do snehu na okraji cesty. Tak bola vozovka zľadovatelá, že tam sa zastaviť nedalo. Prežil som.

pepane*
hodnocení

0x

Já sice nejezdím na kole, ale na kolobrndě ano.Funkční prádlo a je vymalováno :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]