Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu se brousí hrany lyží a kdy?

Od: a odpovědí: 6 změna:

K čemu se brousí hrany lyží a kdy, jak poznám jestli už je mám nabrousit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Poznáš kdy je tupý nůž? Tak je to i s lyžami. Nabrousit nejlépe po nebo před sezónou, pokud jezdšž často, tak i během sezóny. Proč se brousí hrany? No přece, aby jsi dokázal na lyžích zatočit, zastavit a jezdit carving (to ti asi nyní nehrozí).

Podle jednoduché otázky nejsem si jista, zda zvládneš lyže správně nabrousit. Alespoň si nech od zkušenějšího kamaráda poradit, nejlépe je dát lyže do servisu .

a
hodnocení

tak už asi 5 let jsem na nich byl vždycky asi 3 dny v roce lyžovat, takže by už asi bylo lepší je nabrousit?

Tak před sezónou by se měly lyže dát do servisu na seřízení vázání a přitom - pokud jr třeba servisák přebrousí hrany

lyzar

Servis si chce vydělat = pokud se zeptá tak mu řekne že jsou tupé a je třeba brousit. A že bez broušení určitě zahyne.

Ale po 15 ježděních tupé už budou, tak to na škodu nebude.

lyzar
hodnocení

0x

Když to nepoznáš tak brousit netřeba...

mp*
hodnocení

0x

Tak až pojedete nějakým ledovým korytem, a budete chtít zastavit, přestanete se ptát. Velmi záleží na sněhových podmínkách. Na čerstvém prašánku je prakticky jedno na čem jedete - je to krása. Bohužel v poslední době se spíše setkávám (a to mám na mysli i výše položené místa v Alpách) s umělým sněhem. A tam jsou dobře nabroušené hrany nutností. Jinak osobně brousím tak po 8 dnech na lyžích. Tak 2 x za sezonu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]