Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
máte zkušenosti s koloběhem? Já jsem letos začal a uvědomuji si, jaký je to fajn sport-relaxace. Běhat mě nebaví a díky sportu jsem si docela zdevastoval kotníky a záda (volejbal, cyklistika). Perfektně se při koloběžkování zahřeju a procvičím i ruce a záda. Zatím jsem vyzkoušel pár koloběžek z půjčovny - než se odholdám nějakou zakoupit. Nejvíce se mi osvědčila (zatím) tahle kolobrnda (viz foto). Tedy uvítám i vaše zkušenost, poznatky a rady ohledně tohoto sportu.
Díky
R68
to by v tom byl čert, abych ty lenochi, co si vozí zadek do práce (pár kilometrů po městě) nedonutil chodit pěšky, jezdit na kole nebo koloběžce !
a proč? protože mě už ta nevytížená auta začínají štváti ! mluví se o emisích,..ale o tom koli sežerou kyslíku uýž nikoli !
chi chi..chy
No vzhledem k tomu, kolik lidí potkávám, respektive nepotkávám na koloběžce, bude se jednat zatím o sport na okraji zájmu lidských zdrojů. Nepředpokládám tedy ani zde na poradně odpovědi v masovém měřítku, jak tomu bylo například u otázky na praktiky masturbace. Ono to je vidět i z toho, že jste si na vámi položenou otázku raději i sám odpověděl. Ale abych se dostala k tomu, proč odpovídám já... ty zdevastované kotníky vám u koloběžky nevadí? Kotníků není třeba? Netrpí u to více než u běhu či cyklistice?
No já si zdevastovaný kotník totiž představuji jako kotník na odpis... Ale to ty vaše kotníky asi ještě nejsou.
rozhodně ne! zdevastované kotníky prakticky znamenají, že při hraní volejbalu nesmečuji s výskokem ..
a při koloběhu je mnohem měnší zátěž na ně..rozhodně nedopadnete celou svou vahou(po výskoku na smeč) na jednu nohu pod kterou vám soupeř dá tu svoji, že?
ale zkuste a uvidíte-upřímně dost dobře nechápu váš dotaz? jasně jsem snad napsal, že mi to nevadí a prospívá mi to !
No, koloběžka nevypadá špatně. Má brzdy, ovládané ručně. Po rovince a z kopečka, to bude jasnačka, ale co do kopce? Má motůrek? Dá se zamknout proti krádeži? Možná by byla lepší než chodit do krámu pěšky a byla bych na vzduchu, až na tu cestu do kopce...
Pt, já spíš dumám nad tím, jak často a v jakém intervalu musí člověk střídat nohy, aby neměl jednu vytrénovanější než tu druhou. Rozuměj - jednu tlustší než tu druhou.
No právě, já bych asi taky nohy nestřídala. Na levou nohu jsem poleno. Jenže jak pak budu vypadat v sukni? Jedna noha jak kláda tlustá, druhá štíhlá... Vždyť budu všem pro smích.
tak to fakt nevím , já bych nohy nestřídala, to bych si nabila budku...
to už nadosmrti kalhoty...
snažím se to střídat fifty fifty...a jde to za jízdy-prostě si přeskočíte a vystřídáte nohy !
u koloběžek s tak velkými koly (větší stabilita) to jde snadno
poprvé jsem ujel cca 15-16 km (tak hodina jízdy)..a měl jsem toho dost. Ted v zimě jezdím jen občas na malé koloběžce (půjčuji si ji od syna) jenom když někam nutně spěchám nebo jedu s mladým do města (pak se střídáme)
a v létě na kole...
a koloběh má ještě jednu dimenzi-pro mě dost důležitou !
my koloběžkáři se zdravíme! a právě proto, že jsme tak vzácní-jezdím po hradecké lesním okruhu - všude plno inlajnistů a cyklistů a jeden cca ze 100 uživatelů cesty je koloběžkář !
Připadám si jako průkopník nového životního stylu
a všiml jsem si, že nás začíná nenápadně přibývat
Karlíku IV, mně nejde ani tak o nový životní styl, ale o to, abych se tolik nenachodila. Pomůže koloběžka, nebo mám dál jezdit pro nákupy autem?...
uff to vy zkušená poradkyně se ptáte mě?
můj nákup se vejde do baťohu na zádech-takže chodím nakupovat pěšky (mám to asi 10 minut)..na koloběžce by to také šlo..ale zase tak na ten nákup nespěchám a raději jdu přes park a užiju si to
Takže jesttliže děláte tak objemné nákupy jako já, jistě by vám kolobrnda pomohla
bolavé nohy?
pak je vám jasné, co bych vám asi já doporučil..
samozřejmě tantra masáž ! ha ha ha
já vím, intelektuálky trochu to tělo zanedbávají.
.ale na druhou stranu-mají sexymozek jako třeba pan Paroubek nebo pan Zeman-president
My máme pouze tu " dětskou" ,ale hmotnostně je asi do 80 kg takže občas kolobrndím na ni.Takovou podobnou bych brala ,ale finance potřebujeme na jiné věci ,tak musí stačit ta menší.
je fakt že ta kolobrnda na obr je dost drahá- myslím že by stála něco kolem 5 - 6tisíc nová (tahle je z půjčovny)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.