Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to takhle správně?

Od: rendax odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mohu poprosit o radu? Jak se má správně cvičit? Dejme tomu, že např. na BENCH PRESS si na začátek naložím dejme tomu 50kg, udělám dejme tomu 12 zdvihů, poté postupně naložím další váhy až skončím třeba na 80kg. to znamená 4x nebo 5x si zvýším váhu až dojedu na svoje maximum. Takhle to má vypadat a bench tímto končí? Nebo jedu opáčko zase od začátku s nízkou váhou až po maximum? Děkuji za vysvětlení.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

roman68*
hodnocení

0x

to není tak jednoznačné-potřebuješ nejprve poznat, jaký jsi typ, nejen po fyzické stránce , ale i povahové !

Např. jezdil jsem pár let závodně na kole - a jelikož jsem cholerik, měl jsem dobrou výbušnost - akceleraci- takže spíše bych se hodil na dráhu nebo jsem potřeboval okolo sebe kolegy , kteří mně rozjeli spurt..

Stručně-ujasni si, co chceš rozvíjet - svalovou hmotu, výbušnou sílu, vytrvalost, kondici..atp.?

ale v tom ti jistě poradí osobní trenér, se kterým si vše ujasníš a hlavně dobře odhadne, jaký máš "od přírody" základa od toho se odvíjí systém cvičení

PS: a tohle prosím neber jako radu-já si neprve vyzkoušel ve všem svoje hranice - zkusil jsem jet až na doraz až do "hlaďáku" (v cyklistice stav "vyštavení") až do křečí-ale to jsem byl mladý a nezkušený-teď už přece jen o svém těle něco vím a tak ho už tak netrápím

doplněno 31.12.15 13:39:

já na tvém místě bych jednu sérii zvyšování zátěže proložil "zádama" .tak max na 15 min a zase se vrátil k benči - tedy pokud jsi na něj tak zacílený a jde ti o sílu a objem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]