Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotouč dře

Od: mcgyver® odpovědí: 11 změna:

Byl jsem s jedním svým kolem( fullem) na servisní prohlídce, kde mě mimo jiné centroval kotouč od kotoučové brzdy na předním kole. Od té doby mě ten kotouč skoro pořád dře asi o ty brzdové destičky, technik mě říkal že mám hodně jezdit, že to potom už dřít nebude. Ale když nepatrně zmáčknu přední brzdu, tak ten hluk přestane a když tu brzdu pustím tak to zase začne. Nedalo by se s tím něco dělat? Mě už to dření leze na nervy nebo aspoň ten hluk co nejvíc omezit. Vítám každou radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar
hodnocení

4x
Ono je celkem jedno, že jsi byl jen s jedním svým kolem v servisu ( Spcialized Camber Comp) a Cube LTD jsi nechal doma.;)Spíše jsi měl napsat, že jde o brzdy Tektro Draco. Vem imbus (3mm) vyšroubuj ten šroub co drží destičky, vyndej je a malinko roztáhni tu pružinku. Patrně bude "unavená" a destičky pořádně neodtlačí od kotouče.Na foto je to ta uprostřed.
Kotouč dře
hodnocení

Ar: Jsou to Tektro Draco( ještě jsem se rozhodl, to s nima zkusit- ale příští rok půjdu do těch SLX jaks mě radil), ještě jsem si všiml, že když na ten kotouč na předním kole ťuknu tak to cinká-čím to může být, kotouč u zadního kola když na něj ťuknu, tak necinká u toho Cube ty dva kotouče taky necinkají.

ar
Jestli máš náboje origo na 6 šroubů, tak mrkni jestli jsou dotažené. Jestli tam je centerlock, dotáhni matku. Může ten předek proti zadku zvonit i proto, že je tam větší kotouč. Tuším, že vzadu máš 160 a předek je 180.Jo ty 675 SLX jsou dobré, klidně i 615 Deore je to skoro stejné jen SLX má keramické pístky a jiné uchycení hadičky do třmenu. Učinost je podobná a hlavně oboje jsou Servo Wave
hodnocení

Ar: vpředu mám 203 vzadu 180 u Specialized. Díky tobě je po problému.

roman68*

dotaz - je velký rozdíl mezi kotoučovkami - bowden x hydraulika? máš zkušenosti?

ar

Mechanické vs. hydry,to je nebe a dudy. Jediné jakž takž dobré mechanické jsou Avid bb7, ostatní jsou na ho... to raději Véčka.

hodnocení

A jedna z nejhorších značek kotoučových brzd je Tektro.

hodnocení

0x

že by reklamovat a pak změnit servis?

jabraka*
hodnocení

0x

Drobné drhnutí disků o destičky je zcela zákonité.Válečky po zmačknutí destiček zůstávají v brzdicí poloze a drobná nerovnost kotoučů je odtlačuje zpět.Nejsou na péro.Takže se může stát,že pokud válečky jsou těsnější,chvíli to maličko drhne.Není to určitě na závadu,pokud nejsou válečky zadřené.

JABRAKA

Jabrako: to je bycikl tam tomu pomáhá opravdu pružinka ivelo.cz/...

ar

"Drobné drhnutí disků o destičky" "Válečky po zmačknutí destiček zůstávají v brzdicí poloze a drobná nerovnost kotoučů je odtlačuje zpět"

Disk a nebo kotouč, váleček a nebo pístek, kolo nebo auto,všechno je to jedno,hlavně že plácám a je jedno, že to tak není ani u kotoučových brzd auta natož u bicyklu.*ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]