Nejste přihlášen/a.
Byl jsem s jedním svým kolem( fullem) na servisní prohlídce, kde mě mimo jiné centroval kotouč od kotoučové brzdy na předním kole. Od té doby mě ten kotouč skoro pořád dře asi o ty brzdové destičky, technik mě říkal že mám hodně jezdit, že to potom už dřít nebude. Ale když nepatrně zmáčknu přední brzdu, tak ten hluk přestane a když tu brzdu pustím tak to zase začne. Nedalo by se s tím něco dělat? Mě už to dření leze na nervy nebo aspoň ten hluk co nejvíc omezit. Vítám každou radu.
Ar: Jsou to Tektro Draco( ještě jsem se rozhodl, to s nima zkusit- ale příští rok půjdu do těch SLX jaks mě radil), ještě jsem si všiml, že když na ten kotouč na předním kole ťuknu tak to cinká-čím to může být, kotouč u zadního kola když na něj ťuknu, tak necinká u toho Cube ty dva kotouče taky necinkají.
Drobné drhnutí disků o destičky je zcela zákonité.Válečky po zmačknutí destiček zůstávají v brzdicí poloze a drobná nerovnost kotoučů je odtlačuje zpět.Nejsou na péro.Takže se může stát,že pokud válečky jsou těsnější,chvíli to maličko drhne.Není to určitě na závadu,pokud nejsou válečky zadřené.
JABRAKA
"Drobné drhnutí disků o destičky" "Válečky po zmačknutí destiček zůstávají v brzdicí poloze a drobná nerovnost kotoučů je odtlačuje zpět"
Disk a nebo kotouč, váleček a nebo pístek, kolo nebo auto,všechno je to jedno,hlavně že plácám a je jedno, že to tak není ani u kotoučových brzd auta natož u bicyklu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.