Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí posilování - kde brát informace?

Od: tesnost* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, chtěl bych doma začít posilovat základní cviky jako jsou kliky, sed leh (cviky bez náčiní), ale potřeboval bych se dozvědět, jak správně ty cviky provádět na internetu je hodně webů nebo kanálů na youtube kde toto popisují, tak bych od vás potřeboval nějaký konkrétní web, nebo kanál na youtube doporučit. Potřeboval bych nějaký zdroj informací, kterému bych mohl opravdu věřit. Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepa*
hodnocení

2x

A jaký cíl máte vytýčený? Posilování bez přetěžování nenese nic. Kliků by jste musel dělat min. 200, sedů-lehů zrovna tak a to zase odcházejí záda. Základ jsou dřepy , těžké jednoručky ( 15 kg a výš), šikmá lavice pro rozpažování s těmi jednoručkami.

hodnocení

2x

Hlavně neprocvičuj všechny partie najednou a nech si nějaký den na odpočinek. Samozřejmě to nepřeháněj. Základ máš třeba tady: nejfit.cz/...

tesnost*
hodnocení

Ahoj, docela dobrý odkaz, jen mi tam chybí obrázky, či videa. Ale jsou to ty cviky, které chci doma dělat. A potřeboval bych, aby tam byli rady čemu se vyvarovat, například kdysi jsem viděl článek, kde psali že při klicích by neměly ruce vůči tělu přesáhnout úhel 45 stupňů, že si pak člověk níčí nějaké pletence v ramenech.

kubaa
Pro začátečníky se naopak trénink celého těla doporucuje (samozrejme záleží na aktuální výkonnosti a hlavně na počtu tréninků v týdnu). Když začátečník nechápe ten systém, tak mu je split (trénink zaměřený jen na jedním dvě partie) k ničemu.
kubaa
*zaměřený jen na jednu dvě partie
tesnost*
hodnocení

Ahoj, to právě teď řeším, jak si ty jednotlivé cviky do jednoho treninku poskládat, nemáš nějaký odkaz, kde bych se dozvěděl více? Právě teď mě napadlo, jestli během jednoho treninku procvičit všechny partie, nebo jen jednu či dvě, nebo když znám dva různé cviky na jednu parti, jestli je mám dát do jednoho treninku, nebo každý trenink jenom jeden cvik na tu jednu partii a další trenink zase druhý cvik? To bych se potřeboval dozvědět ten systém tréninku. Na cviky koukám hlavně na youtube ale viděl jsem i knížky. Díky

kubaa
Odkaz bohuzel nemam. Domaci cviceni me nikdy moc nebralo, rad cvicim s nekym a se zavazim, takze z toho hlavne vychazim ale co ti doporucuju je zacit na facebooku sledovat Seberevoltu. m.facebook.com/...
Ono je i dalsi vec co od toho cviceni vlastne ocekavas, zkus jim napsat jestli ti poradi se sesravenim planu eventuelne jestli nekde v okoli tveho bydliste neni nejaka skupina co cvici.
doplněno 26.12.15 22:29: Ten splitovy trenink je urcen hlavne na prorysovani cilove partie eventuelne posileni slabin, ale kdyz je, jak to jen rict, cele tve telo slabina, tak bych splot urcite nevolil a spis zacal ten fullbody trenink. Na to co behem neho cvicit se radso zeptej te seberevolty eventuelne zajdicdo posilovny a zeptej se trener. V drtive vetsine pripadu mam trenink i s cinkama, takze ti nejsem schopen rict, jak (dlouhodobe) cvicit jen s vlastnim telem a pocet serii a opakovani na jednotlive cviky.
doplněno 26.12.15 22:30: Jinak v podstate nejlepsi odpoved ti posjytla tady pb. Udelal bych na tvem miste pres e to co rika. ;)
tesnost*
hodnocení

Mám doma žebřiny podobné těmto zbozi.cz/... a zajímalo by mě, jestli se na nich dají cvičit schyby. Jde mi hlavně o to, abych to necvičil špatně a neníčil si tělo, když vlastně při těch schybech to tělo nevisí pod tou hrazdou, ale kousek před ní, pak je to ještě stížené tím, že tělo se při tom tře o ty příčky a taky možná že lokty se jakoby zapřou o příčku níže. Díky

pb®
hodnocení

0x

Já bych si zaplatila pár lekcí s trenérem v posilovně. Dost cviků se dá dělat bez pomůcek jen na podložce případně s pomůckami, které lze běžně koupit a doma mít. Gymnastický míč, nějaké malé činky, BOSU, TRX. Trenér zároveň naučí a ohlídá správné provedení cviků, naučí jak vlastně cvičit, v kolika sériích po kolika cvicích. Pak už si člověk může cvičit sám doma, případně čas od času dojít do posilovny za trenérem nechat si opravit provádění cviků. Ale bez toho, aby někdo ze začátku člověka korigoval, správně mu vysvětlil provedení cviku, hlídal zapojení břišních svalů, přitlačení kříže k podložce, správné dýchání, aby nezvedal ramena, nerval to zbytečně hlavou, to bude těžké. Cvik nebude správně provedený, nezapojí se ty správné svalové partie, naopak se třeba přetíží záda a výsledek bude nevalný. Sama chodím do posilovny dva měsíce a nové cviky si musím osvojit a dost často se mi stane, že poprvé to prostě nezacvičím dobře. Cviky co děláme opakovaně, při těch už mě trenér ani neopravuje, ale jakmile je něco nového, bývá to problém.

zelenydabel*
hodnocení

0x

www.trener-online.cz jinak na youtube najdeš i jeho videa Tomáš Jehlička. Je to dobrý můstr pro začátek. A nebo, zajdi do nějaké dobré posilovny, vem si dobrého trenéra a ten ti poradí. Určitě celé tělo. Né jenněkteré části. Cvičení zdar.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]