Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké cvičení na zhubnutí, při bolesti nohou?

Od: 159 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

moje mamka by chtěla začít cvičit, ale má to o to ztížené, že nemůže namáhat nohy. Má nemocné obě achillovy šlachy, takže stát například na jedné noze nebo poskakovat, dlouho a rychle chodit prostě není možné. Vím, že se hubne, až když se člověk zadýchá, a proto si nemůžu vzpomenout na žádný takový sport. Budu ráda za jakýkoliv nápad :) Děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Cvičím léta Pilátes i Jógu.
----
Také mám problémy s nohou.
A ne zrovna malé :(
----
Věřte tomu,že se "brutálně"hubne i u těchto starých,dobrých sestav.
Kdo nevyzkoušel,nepochopí ;)
doplněno 24.11.15 18:01:

Zde máte cvičení pro začátečníky.Vlevo potom jsou další...

159
hodnocení

Děkuju, hned jsem nás objednala na hodinu ve čtvrtek :) a pak v neděli zkusíme plavání :)

stirecek*
hodnocení

1x
Hubnout se dá v pohodě i na gauči, jen je treba změnit jídelníček. Tím se i zlepší zdravotní stav.
doplněno 23.11.15 20:28:

Cvičit může, ale to jí ke zhubnutí moc nepomůže. Buď se zadýchá moc nebo v přestávkách zase málo. Ideální "sport" na hubnutí je chůze, protže tepová frekvence se drží stále na stejné úrovni, ani nízko, ani vysoko.

159
hodnocení

Ano, máte pravdu, urřitě i trochu jídelníček pozměníme, ale mamka se na cvičení těší, že jí pomůže i psychicky :)

asd1
hodnocení

0x

hubne se aerobní zátěží. Obecně zadýchá se, ale ještě zvládne mluvit. Různá cvičení jsou jako doplněk na posilování, protažení.

Potřebuje pohyb kde nepřetíží achilovku. Z domácích mě napadá veslovací trenažér (s "větrákem", jiné jsou na dvě věci) doporučuju nekupovat bezhlavě ale probrat s doktorem a vyzkoušet někde ve fitku. Pak plavání - kraul a "tahat nohy za sebou", znak to samé. Rotoped, velmi mírná zátěž a šlapat vysokou frekvencí nebo šlapat patama (aby achilovka nebyla zatížená.

Priessnitzovo metody asi nic nepokazí = ledová voda ochladit - ohřát v teplé atd. (prokrvení, líp se hojí)

Pokud achilovku nemůže zatížit vůbec, tak by šly asi jedině sporty typu "jezdit na kriplkáře" např. tříkolka na ruční pohon.

Rychlostní kanoistika - kajak (pro mamku asi moc divoké ;)

ctenar*
hodnocení

0x

Ony by mely stacit i obycejne drepy do 90° pokrceni v nohach. Podivat se po Internetu, jak je spravne provadet. Lze trenovat doma, bez pomucek.

pepa*
hodnocení

0x

Jsou dobrá cviky na nohy, jako největší svalovou skupinu, jako polodřepy. Do rukou činky po 5 kg a pomalu se dosedává na židli a zase zpět nahoru. Minimálně 15 opakování, 2 série.

To by bylo celkem vhodné a nebudou se namáhat achilovky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]