Při fotbale jsem nechte do kámoše kopl do nohy a já si nakopl palec u nohy při nášlapu mě to hrozně boli nevim jestli ho mám naraženy nebo zlomený mam ho lehce nateklý díky za radu
Kdysi jsem takové věci neřešil, prostě nakopnutý palec. Než jsem potkal člověka, který o palec přišel právě kvůli následnému otoku. pokud to bolí, tak k lékaři.
Ano, i zlomenina palce může přijít do sádry.
doplněno 03.11.15 20:55:
třeba ti na to dá jen mast. Nevíme co bude nebo nebude.
Fakt . No ale je možne ze když si řeknu že to chci do ortézy tak mi to tam dají do te ortézy? Tak to si zítra raději zajdu k doktorovi. Pořád mě vtom palci tak škůdce.
Já myslím, že zlomené prsty na noze se do sádry nedávají, jen se zafixují.. Zatím ledujte a zkuste obmotat.. Máte to nateklé? modřiny? a doktora každopádně
doplněno 04.11.15 21:56:
Vy jste trubka..ledujte a stáhněte alespoň tak aby to nebolelo, každý prst se fixuje jinak..:/.. a zítra ráno v sedm stepujte u doktora na pohotovosti...
doplněno 04.11.15 22:08:
To pozná až doktor.. U zlomeniny bývá modřina víc koncentrovaná, u naražení je spíš větší... - mamka si zlomila malíček, byl 90 stupňů od nohy a žádnou modřinu neměla.. tak se to ukáže až na rentgenu.. Jestli nemáte co dělat a máte poblíž pohotovost, tak vyjedte hned.. jen se připravte na pár hodinovou čekačku, ale lepší než to zanedbat..
Natekle trochu jo ale zadna barva ( Modrá fialova ) to zatím ne. Chodim po patě a nemůžu ho moc ohnout stalo se mi to ve 12 hodin odpoledne. No a když řeknu doktorovi že to nechci do sadry ale chci to do ortézy tak mi to dá do ortézy?
Teď nic. Nevím co chceš sakra ještě slyšet? Rady ti byly dány, tak když se jima nechceš řídit, tak tu vůbec nemusíš chodit. U doktora si měl být už dneska ráno.
Mám opravdu rád takové chudáčky, kteří budou fňukat že mají bolístko, ale k lékaři je člověk musí zavést za ručičku.
doplněno 04.11.15 22:04:
Fialový palec může být zlomený, nebo jen naražený. Nebo taky může být špinavý od barvy. Od toho je RTG a příslušný lékař, který řekne co to je a co stím bude dělat.
A tebe prosím, po návštěvě lékaře tu pak dej vědět jak si dopadl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.