Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posilování břišních svalů

Od: martin16 odpovědí: 4 změna:

Zdravím, Rozhodl jsem se, že chci naplno posilovat a něco se sebou přes zimu udělat, je mi 16 let.

Problém je v tom, že nevím, jak přesně postupovat, jestli nejdříve odstranit břišní tuk a pak posilovat a nebo posilovat už teď a změnit skladbu stravy Bojím se, že začnu s posilováním a dietní stravou svaly zase hubnout. Co myslíte? a jinak 4-5 x týdně jedu 3 série po 20 opakováních, je to takhle efektivní? Poradili by jste mi nějakou správnou stravu, se kterou bych podporoval růst svalů ale zároveň redukoval břišní tuk? Předem děkuji, Petr.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

1x

Břicho můžeš posilovat jak chceš ,ale pokud máš tukovou vrstvu,nikdy svaly (six-pack)nevyniknou.Břicho se dělá v kuchyni a né na cvičišti,takže jíst co 2-3 hod,malé porce,kvalitní tuky i sacharidy(ovoce,zelenina,vločky,rýže,pohanka,brambory)a aspoň 30g kvalitní bílkoviny(masa) denně...no a shodit tuk,pokud máš,takže běhat(nebo jiné kardio,třeba H.E.A.T. nebo walking) a dodržovat jídelníček.

Moje trenérka říká nejlépe stovečku denně a u tv jednou denně výdržový cvik"prkno na rukou"co nejdéle to jde.A nebo stačí 3-4týdně,určitě vystřídat tak 4 cviky na břicho a celkem ať to dá tu stovku.Na youtube je sposta videi,které pomohou.

jenda2*

Ano, to je pravda s kuchyní. To se týká tuku. Správný pekáč buchet vznikne po opradvu velké dřině a to málokdo vydrží. Já dělám sklapovačky na šikmé lavici, za krkem mám 20kg kotouč z činky a dělám 3 série po 15 opakováních. Břicho mám jak beton ale požadovaný pekáč nikde. Časem každý dojde ke zjištění, že zpevnění svalstva je potřeba ale blbnout s postavou do plavek je velice pomíjivá potřeba.

hodnocení

0x

Ahoj :)

Tenhle kluk přesně ví, jak na to.Sleduji ho často ;)

duch*
hodnocení

0x

Ahoj, možná takovouhle radu nechceš. Ale mě to nedá. Víš, kde jsem viděl nejméně tlustých lidí? V Nepálu, v horách. Proč? Jedí jednoduchou stravu a mají pohyb. Trochu tam hraje roli i nadmořská výška, přiznávám. Sám, když tam jedu dostanu se do kondice, shodím třeba dvě kila. Podotýkám, že mám normální váhu civilizovaného člověka, který má z důvodu věku už trochu zpomalený metabolismus. Tzn. jinými slovy, že v posilovně bych ty dvě kila shazoval velmi těžko, protože nevypadám, že bych je měl navíc, ale mám.

Z tvé otázky chápu, že ve svém věku máš asi nějakou nadváhu. Jak jsem tu koukal všichni ti rozumní ti poradí zhruba to samé. Jíst správně a cvičit přiměřeně. Což bych já změnil na vhodný pohyb. Posilka není pro hubnutí nejlepší, i když neříkám, že nefunguje. Zkrátka, vhodná strava je absolutní základ, nejsem na to odborník, ale v Nepálu jí rýži, zeleninu, málo masa. Pokud chceš do toho jít do důsledků, můžeš se nechat i vyšetřit na tolernaci potravin tvým tělem, kdy ti opravdový výživový poradce, resp. spíše specializovaný lékař dokáže říct, které potraviny jsou vhodné konkrétně pro tebe. Tvůj stav je nejspíše výživovou chybou nebo i nějakou drobnou nemocí nebo nedostatkem organismu.

A nakonec to, co se mi 16ti letému borci ani nechce říkat. Chození na pochody, vycházky, ostřejší chůzí je opravdu zdaleka nejlepší pro problém, který popisuješ. Pokud budeš v kondici zkus chodit po horách a když chceš být frajer vem si těžký bágl, ale to určo ne hned! Až když budeš ten frajer! Já vím, není to tak sexy na první pohled. Specielní cviky na břicho, abys tomu trochu pomohl určitě taky nevzdávej. Ale najdi si takové, co zatěžují svaly rovnoměrně. Třeba to prkno, jak tu někdo zmiňoval je fajn. Vypadá to lehce, ale pokud nejsi v kondici je to těžký jako kráva. Koukni taky třeba na cviky ve Škole síly, co jsem někde viděl na netu. Ale pokud máš větší nadváhu, mě bys vybrat ty, které zvládneš správně provádět a těch bude jen pár.

A rada jako bonus. Pokud se ti zdá víc sexy chodit do posilky, jdi na jógu. Nevěřil bys jak dobře vypadají holky když cvičí jógu i když by sis jich na ulici možná ani nevšimnul. Taky dobrá motivace pro cvičení. A nenápadně tím říkám, že jóga umí posilovat správným způsobem svaly i odtučňovat. Bez chození to ale v tomto příapadě nepůjde, protože jóga není aerobní.

Jestli mi chceš psát, že to jsou blbosti, tak mi to nepiš. Ani ostatní prosím. Chápu, že už nejsem tolik nabytý testosteronem jako někteří posilovkový borci a můj náhled není ani tak profesionální. Ale říkám co vidím kolem sebe a zdá se mi, že to funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]