Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho se dostanu do formy?

Od: rajcatko odpovědí: 3 změna:
Hezký večer, začala jsem cvičit. Běhám 1 km (vím neni to moc) každý den a taky jednou týdně cvičím (dřepy, shiby, kliky,sklapovačky...) cca 10 min. Taky každý den se vždycky tak 5-10 za den přitahuju na hrazdě. Myslíte si že se moje fyzička zlepší? Zatím udělám tak 7 kliku, 100 dřepu, 2 shiby ... Potřebuju svůj výkon mnohem zlepšit ... Stravu jsem nijak moc nezměnila, jím v celku zdravě. Piju vodu, jím 5 krát denně, jím ovoce a zeleninu, jednou týdně mám rybu, sladkosti jím vyjímečně ... Předem děkuji za odpovědi :).

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Pomalu ale jistě.Nedá se hned odpovedet, za jak dlouho se dostanete do formy,záleží jakou máte počáteční kondici, jak ochablé svalstvo,jestli kouříte,nejaký zdrav.problém.Ale určitě si kondici zlepšíte a když budete trénovat a záteže si prídávat,výsledek se dostaví.Po mesíci poznáte zlepšenou kondici aspon o trochu.I 10 minut jakéhokoliv pohybu /stačí svižná chúze/ je lepší nežl ležet na kavalci.

hodnocení

0x

cvičení bych dal obden nebo alespoň každý 3. den. Jednou v týdnu je málo, zvláště pokud bažíte po kondici.

Je rozdíl udělat 10x10 dřepů nebo 5x20dřepů, obojí je 100 dřepů a na obojí je potřeba jiná kondice. Každopádně je potřeba dávat si do těla, aby mohlo nastat nějaké zlepšení. Tedy postupně navyšovat dávky. :)

Já i poznal dobíhání tramvaje, ze začátku jsem funěl jak vlak, po 14 dnech jsem doběhnul každou a skoro jsem se nezadýchal *smich*

bezec
hodnocení

0x

Jde to pomalu ale furt, někdy se zdá že se pokrok zastavil a pak to skočí o hodně...

Pozor na přetížení - svaly zesílí relativně rychle (v řádu týdnů až měsíců), ale šlachám a vazům to trvá delší dobu (v řádu měsíců až let) - pak se objevují záněty ělach, natržené vazy a podobné radosti co se léčí dlouho a špatně.

= naslouchat tělu, nepřehnat zátěž a mít i regeneraci (odpočinek). Každý den klikovat "co se do tebe vejde" není ideální. Samozřejmě zátěž nesmí být ani moc malá.

Toho běhání je hodně málo - 1 km je s bídou na rozehřátí a už končíš... Chce to 10 minut volným tempem - rozehřátí (svižná chůze, pomalý běh - podle kondice) pak strečink, pak půl hodiny různé běhy podle toho co chceš trénovat - rychlost, vytrvalost, technika..., pak zase 10 minut vyběhání a zase strečink. I když to bude pomaloučku tak to je minimálně 5 km, když budeš trochu v kondici tak 8 km, celkem hodina času... Na kilometr se nemá cenu ani převlíkat ;) I když pořád lepší než nic... ;)

Ideál je trénovat ca 4x týdně dvě hodiny... Začátek možná spíš 4x týdně hodina...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]