Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se věnovat běhání, které mě baví (na běžeckém páse), ale mám problém s tím, že trpím na křečové žile. Myslíte, že běh má na něj negativní vliv? Díky za reakce!
Samozřejmě že sport je prospěšný,koukni třeba sem ať se nemusím rozepisovat krecove-zily.cz/... ale i bez odkazu vím,že běh je úplně v pohodě.Jediné co se nesmí je třeba chodit na "vakuo"chůze na pásu pod tlakem a podobné aktivity,kde je tělo vystaveno tlaku.Do jídelníčku zařadit hoďně pohanky,ta je všeobecně známá ,že pomáhá cévám a žilám...a taky je dobré si koupit kompresní podkolenky.Dnes už běžná věc v každém sportu a když jsou kvalitní,tak je to opravdu dobrá věc.Někomu dělají dobře při běhu,někdo je má raději až na regeneraci po sportu.
souhlas jak se píše níže ,zařadila bych do běhu "běžeckou abecedu"ale to na páse nejde.tj.vykopávání nohou-kolena vysoko,dlouhé poskoky,ať nohy nemají monotoní pohyb.Hlavně dobrý závěrečný strečink a před během taky neuškodí.Na zahřátí může být chůze,dlouhý krok,chůze na špičkách,poskoky na obou a na jedné,vykopávání nohy...
Nosím klasické kompresivní punčochy až nahoru, takže ty budu rozhodně nosit při běhu. Ještě jsem teď přikoupil běžecké boty, tak uvidím. Jde mi jen o to, aby se mi nezhoršil stav.
Právě se třetí týden válím doma po operaci křečových žil. Od třinácti let mi doktoři nedoporučovali běh (běhal jsem závodně ) a na učňáku basket. Neposlouchal jsem tyto rady a vesele si "ničil" nohy dál pod heslem Sportem k trvalé invaliditě. Teď je mi 47 a v horizontu pěti let mám odoperované varixy na obou nohách. Při poslední vizitě mi přednosta oddělení docent "X" řekl, že křečové žíly bývají velmi často dědičnou záležitostí, což je můj případ, a tím, že jsem neuposlechl tehdejší rady lékařů jsem si operace o dost let oddálil.
Takže vesele běhejte a používejte kompresní prádlo. Punčochy na celé noze jsou fajn, ale mají tendenci sklouzávat. Doporučuji kompresní kalhoty II - III kompresní kategorie. Kupoval jsem si je teď od firmy Silvini a Newline. V porovnání s punčochami jsou tyto kompesní elastické kalhoty o hodně pohodlnější a praktičtější.
Já bych jednoznačně doporučila kolo. Tam nohy nenesou takovou zátěž. Však ho také doporučují po operacích a při endoprotézách. Vyvarujte se naopak sportů statických, kde se zvedá nějaká zátěž. Stejně vadí dlouhé stání , ale i dlouhé sezení. V pauzách si snažte lehnout a nohy mírně podložit. Jestli máte možnost, tak ještě je dobré plavání. Běh je vlastně soustava skoků. Ten tlak při každém není zrovna ideální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.