Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Cvičím 3x týdně což není moc ale snad to stačí. Potřebuju trochu zhubnout a než abych držel furt nějakou dietu napadlo mě použít sacharidové vlny. Nevím ale jaké hodnoty sacharidů mám udržovat a hlavně jak to kontrolovat... Vážím 96kg a počet sacharidů se podle toho nějak spočítá ale to taky nevím jak přesně (asi 2g na 1kg)
chci pouze tři dny navyšovat a pak zase od začátku, podle videa bylo řečeno třeba 50-100-300g sacharidů...
Poradíte mi prosím třeba nějaký jídelníček na tři dny který bych opakoval nebo tak něco a hlavně kolik těch sacharydů bych měl já držet každý den
Tohle není nejrozumější experiment. Nedoporučuji takhle si zahrávat se zdravím.To snad jen ve vrcholové kulturistice šest dní před očekávaným závodem. Obrovská nálož bílkovin / která zatíží játra a ledviny/ je vystřídána náloží cukernou / což je nápor na slinivku/.To se nejen počítá individuálně, ale ještě kontroluje speciálními " lakmusy" na kontrolu ketolátek v moči. A ani tito borci si nedovolí tuhle metodu často.
Vykašlete se na biochemické výpočty a jednoduše omezte pečivo, omáčky, sladkosti ,tučná jídla, sladké nápoje.Jezte dostatečně maso, ryby, tvaroh, vejce plus zeleninu - a přílohu poloviční, či ještě menší. Takové gymnastky a krasobruslařky jedí téměř bez příloh.. Co pomůže, dát si kromě posilovny výběhy do terénu. Takový hodinový mírný klus, a máte spáleno.
Názorná ukázka toho, že ani cvičením zhubnout nejde, což tady tvrdím pořád. Žádnou dietu rozhodně držet nemusíš, stačí když budeš jíst trochu zdravější potraviny. To není dieta, ale pouhá změna jídelníčku. Sacharidové vlny s omezením tuků ti možná pomůžou, ale po návratu k původní stravě se vrátí i ty kila navíc.
Já osobně bych sacharidové vlny až tak dietou nenazývala. Také jsem je držela a byla jsem naprosto spokojená. Úbytek váhy byl sice jen o 3kg, ale zato v centrimetech jsem zhubla o dvě konfekční velikosti. U vln nezáleží ale pouze jen na sacharidech, ale také na bílkovinách. Musíte si počítat jak sacharidy, které se denně mění, ale i bílkoviny, které zůstávají stále stejné. Mě to počítal přímo pro mou hmotnost trenér. Vy si zkuste najít na internetu vzoreček pro výpočet obou hodnot. A proč to nenazývám dietou? Protože u vln můžete konzumovat denně až 20g tuku v potravinách, hlavně pokud si dobře sestavíte jídelníček, tak můžete jíst i vcelku chutná jídla a né nějaké dietní blafy. Samozřejmě nějaké smažené hranolky nebo brambůrky jsou vyloučeny, také se vyhýbat pečivu a alkoholu. Pro příklad moje svačinka byla v podobě bílého jogurtu nebo tvarohu, k obědu jsem většinou mívala kuřecí maso, to vše pro příjem bílkovin. Některé dny při vyšších sacharidech jsem běžně obědvala nebo večeřela rizoto, těstoviny s omáčkami nebo uzené s čočkou. Pravda, že dietou bych nazvala jen ten den, kdy sacharidy jsou pouze na 50g, takto třeba vypadala moje strava v tento den: bílý jogurt, bebe, kuřecí prsa 250g, nízkotučný tvaroh s emco, vejce na tvrdo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.